Dakar 2014 – KTM i Coma nedostižni

Završio je i ovogodišnji Dakar reli a pobjedio je Španjolac Marc Coma na KTM-u koji je time upisao svoju četvrtu pobjedu dok se tvornički KTM već trinaesti put uzastopno penje na najviše postolje.

Borba se od početka vodila između najvećih favorita, Come na KTM-u, Barrede na Hondi i Despresa na Yamahi. Na petoj etapi Coma je napravio razliku obzirom da su konkurenti izgubili dosta vremena i trebao je samo pametnom vožnjom završiti predstojeće etape i time ne ugrožavati svoj plasman u konačnom poretku. Upravo takav je bio scenarij te nije bilo posebnih iznenađenja.

Drugi je završio njegov timski kolega Viladons a treći Pain na Yamahi. Ne može se reći da se Barreda i Despres nisu trudili, ali nije išlo. Osim prelomne pete etape,  Despres je napredovao u ukupnom poretku i bio relativno blizu podija no prevelika brzina u naseljenom mjestu odnijela mu je dragocjenih 5 minuta te se na kraju morao zadovoljiti četvrtom pozicijom. Slično se dogodilo i Barredi koji je morao riskirati nebi li smanjio razliku, no trenutak dekoncentracije i pad uzrokovali su mehaničko oštećenje koje ga je koštalo dosta vremena te je završio utku kao sedmoplasirani.

3

1

4

5

6

Prethodni članakBimota Alstare Racing Team
Sljedeći članakHarley Davidson Fat Bob za 2014-u!