Davies i Melandri na Ducatiju u 2017

 

435546_9217_big_mm33_hp1

Marco Melandri vraća se u WSBK a voziti će Panigale R za tvornički Ducati Aruba.it Racing Team. Vijest je to koja je jučer postala službena a istovremeno je objavljeno da je Chaz Davies produžio ugovor za još dvije godine. Tako se nastavlja priča od prije nekoliko godina kada su Davies i Melandri već zajednički branili crvenu boju iz Borgo Panigale.

Melandri je zadnju aktivnu sezonu bio vezan uz Apriliju međutim suradnja je pukla usred sezone uslijed vrlo loših rezultata i obostranog nezadovoljstva. Iako se radi o izuzetno kvalitetnom vozaču, nastup s nekonkurentnim motorom i posljednja mjesta na treninzima i utrkama bila su preveliki izazov koji Melandrijev ego nije izdržao. Sada se situacija mijenja s obzirom da je Ducati u samom vrhu iako će trebati još malo napora da stignu trenutno najuspješnijeg Kawasakija.

Za razliku od Daviesa koji je zadnjih godina pokazao očigledan napredak, manjak sreće pratio je Giugliana koji se krajem sezone oprašta od Ducatija. Ključan trenutak bio je pad na kvalifikacijama prve utrke prošle sezone u Phillip Islandu, kada se od njega najviše očekivalo, no zbog teže ozlijede morao propustiti veći dio sezone. I ove godine je pokazao nekoliko odličnih vožnji, nažalost nedovoljno za ostanak u Ducatiju.

 

 

 

 

Prethodni članakNovi Moto Puls na kioscima
Sljedeći članakHonda CB-XXX by N. O’Kane