Desert X i škola off road vožnje

Prošli vikend, u organizaciji tvrtke Panigale d.o.o., uvoznika Ducati motocikala za Hrvatsku, EnduroLab-a i BMW Kluba Zagreb organiziran je trening off road vožnje za članove kluba. Trening je bio predviden za vozače maxi enduro motocikala. Polaznici su upoznati sa osnovnim pravilima off-road vožnje, balansom, kočenjem u različitim situacijama, načinima korištenja kvačila, vožnjom uzbrdo i nizbrdo, manevrima pri malim brzinama na različitim podlogama te tehnikama vožnje koje osiguravaju bolje i sigurnije upravljanje motociklom izvan asfaltiranih površina.

Igor Klarić i Mislav Hajčić polaznike su upoznali i s vrijednim informacijama o opremi vozača i motocikala za off road,  pripremi motocikla, potrebnom alatu za otklanjanje manjih kvarova, zaštitnoj opremi i drugim specifičnostima off road i adventure vožnji.

Još jednom, najvećim izazovom pokazalo se vozačima promijeniti “cestovne” navike vožnje motocikla te im usaditi mehanizme potrebne za sigurnu i samopouzdanu vožnju off road-a. Jednom kada su svi usvojili drugačiju logiku i način korištenja kontrola, držanja upravljača, promjene položaja tijela posebno zadovoljstvo pričinjavalo nam je promatrati napredak u vožnji. U početku trag koji je ostavljao blokirani prednji kotač svodio se na nekoliko centimetara, dok bi na kraju treninga svi klizali blokiranog prednjeg kotača dobar metar, a i malo duže… 😁

Jedan motocikl je ipak plijenio najviše pažnje izvanrednim mogućnostima, izgledom i karakterom! Ducati DesertX ipak je nešto sasvim drugačije.

Svim kupcima Desert X- a, tvrtka Panigale d.o.o. poklanja trening Off road vožnje, kako bi osim u izgledu ovog prekrasnog talijanskog motocikla mogli uživati i u teže dostupnim ljepotama prirode.

Pridružite nam se i osobno uvjerite u izvanredne mogućnosti DesertX-a!

Prethodni članakYamaha nudi produljeno jamstvo
Sljedeći članakMotoGP – Mugello 2023