Dovizioso će testirati Apriliju RS-GP

Da je Aprilija jedna od mogućih opcija Andree Doviziosa nakon eventualnog rastanka sa Ducatijem nije bila tajna već mjesecima prije kraja prošlogodišnjeg prvenstva. Na kraju do dogovora ipak nije došlo jer prve informacije o novom GP motoru očito nisu bile optimistične. Zapravo, toliko su bile pesimistične da osim aktualnih GP trkača niti neki mladi lavovi nisu odabrali Apriliju kao opciju za ulazak u MotoGP.

U međuvremenu je Aprilija ipak pokazala i dokazala da ima potencijala a i Dovizioso se odmorio od pritiska u Ducatiju pa je ta opcija spajanja nekako bila sve izglednija. Možda je koincidencija ali sve se nekako događalo istovremeno s naslovima da se Marquez polako vraća u formu, pogotovo videom u kojem testira svoju novu Hondu, jer je i to bila jedna od opcija za Dovija. Do potpisa ugovora sa Aprilijom nije došlo, ne možemo tvrditi niti da hoće, no činjenica je da su vrata otvorena jer je Dovizoso prihvatio da sredinom travnja isproba novu RS-GP na stazi u Jerezu.

Na posljednjim testovima u Qataru, A. Espargaro je odvozio šesto vrijeme i pohvalio razvoj motocikla što inače nije njegov običaj. S druge strane Savadori, koji je zapravo test vozač, nije briljirao te je ostavio mjesta glasinama da bi se u slučaju dogovora s Dovijem vrlo vjerojatno našlo jedno mjesto. Ostaje nam pričekati najavljeni 12.4. i vidjeti ima li u iznesenim pretpostavkama i nešto istine…

Prethodni članak179. broj Moto Pulsa na kioscima
Sljedeći članakSuzuki “Antares Centar” u Zagrebu