Ducati Hypermotard 698 Mono

Nakon nedavne najave Ducatijevog ulaska u MX, predstavljena je cestovna verzija, novi supermoto model naziva Hypermotard 698 Mono. Motocikl izgledom podsjeća na većeg brata ali tu lista sličnosti završava. Najveća novost je monocilindar umjesto V2 agregata a zapravo se radi o polovici iznimno moćnog agregata iz nekadašnjeg Panigalea 1299 od kojeg je preuzeo klip, titanske usisne i ispušne ventile s dezmodromikom. Provrt cilindra od čak 116 mm je uparen s hodom klipa produženim na 62,4 mm čime se dobila zapremina od 659 ccm. Agregat raspolaže sa 77,5 KS što je rekordna vrijednost za serijski jednocilindrični motocikl.

Na lagani čelični okvir nadovezuju se Marzocchi prednja i dvokraka stražnja vilica, kotači su lijevani, dok su kočnice Brembo, s jednim prednjim diskom. Hypermotard 698 Mono očekivano je opremljen najmodernijim elektronskim pomagalima koja omogućuju atraktivna zanošenja motocikla i na kočenjima i kod ubrzanja. Kako se štedjelo na svakom gramu, uz ukupnu težinu od 151 kg bez goriva, Mono ima LCD ekran od samo 3,8 inča.

Narudžbe se već zaprimaju a maloprodajna cijena do registracije iznosi 13.890 EUR za osnovni model i 14.890 EUR za RVE verziju.

Prethodni članakMotoGP – Malezija 2023
Sljedeći članakDucati Panigale V4 SP2 – 30° Anniversario 916