Ducati najavio ulazak u eru električnih motocikala

Iz Ducatija stiže vijest da je krenula elektrifikacija i njihovih modela. Za sada se ne radi o komercijalnim motociklima ali veliki je korak da će od sezone 2023 Ducati proizvoditi motocikle za FIM Enel MotoE World Cup koji se vozi u sklopu prestižnog MotoGP prvenstva.

Ugovor je potpisan sa Dorna Sports, organizatorom i promotorom najvažnijeg i najpopularnijeg natjecanja na dva kotača a trajati će do 2026. što bi značilo da ćemo vidjeti četiri generacije e-motocikala.

Veliki je to korak za talijanskog proizvođača jer vrijeme električnih vozila je pred nama i tko god izgubi korak u startu teško će ga kasnije nadoknaditi. U Ducatiju su prepoznali važnost novog trenda i već sada ovaj korak smatraju jednim od povijesnih trenutaka za tvrtku iz Borgo Panigale.

Proizvoditi novu vrstu motocikala za prvenstvo ovolikog značaja i popularnosti u Ducatiju vide kao izazov i odličnu platformu skupljanja znanja i iskustva koje će neminovno s vremenom biti preneseno i na komercijalne modele. Zapravo ne bi bilo pogrešno reći da se povijest ponavlja u svom primarnom obliku jer uspjesi talijanske auto-moto industrije vezani su prvenstveno za natjecateljske staze bez obzira što im je to osim slave i ponosa često donosilo i financijske dubioze. Teško je predvidjeti što donosi vrijeme koje je pred nama ali u Ducatiju su odlukom o ulasku u svijet električnih motocikala kroz utrke ponovno dokazali svoju strast za razvojem i usavršavanjem novih tehnologija bez kojih danas ne bi bili to što jesu.

Prethodni članakWSBK – Argentina 2021
Sljedeći članakScrambler: 1100 Tribute PRO & Urban Motard