Ducati novosti i akcije u 2020!

Ducati je za 2020. godinu prezentirao novitete u svojoj ponudi. Izdvajamo dva potpuno nova modela, Streetfightera i Panigale V2, motocikle koji su svojom pojavom izazvali brojne pozitivne reakcije a Street fighter je proglašen i novitetom godine na milanskoj EICMA-i.

Limitirani model od samo 500 proizvedenih primjeraka Panigale V4 Superleggera može se naručiti ali nije naveden u cjeniku. Vjerujemo da je jedan od razloga i simbolična cijena od 789.900 kn. 

Za slijedeću sezonu Diavel 1260 dolazi u novim bojama, standardna verzija od sada se može dobiti u Dark Stealth bojama dok je 1260S dolazi u Ducati crvenoj boji s bijelim crtama. Multistrada je pojačala svoju gamu novim 1260 Grand Tour modelom namijenjenom putnicima koji žele prevaljivati veliki broj kilometara a pri tome se ne odricati maksimalnog komfora. Vrlo bitna novost je projekt naziva 4ever Multistrada prema kojem će svi modeli 2020 dolaziti s četverogodišnjom garancijom neovisno o prijeđenoj kilometraži. Nakon 16 godina neprestanog poboljšavanja modela, Multistrada je postigla izuzetno visoku razinu kvalitete i pouzdanosti što je rezultiralo produljenom garancijom a od 1.1.2020. sve verzije Multistrade snižene su za 9.000kn odnosno kako slijedi:

Multistrada 950 108.990 kn

Multistrada 950 S 123.990 kn

Multistrada 1260 141.990 kn

Multistrada 1260 S 170.990 kn

Multistrada 1260 Enduro 179.990 kn

Obitelj Scramblera pojačana je za novi entry level Icon Dark a predstavljena su i dva koncepta, DesertX i Motard, proizašla iz studija Ducati Scrambler Brand Unit a realizirana u Centro Stile Ducati.

Prije skoka na najbitnije novosti spomenimo i gamu bicikala Ducati MIG-RR predstavljenu prošle godine. Sada je u ponudi prestižni MIG-RR Limited edition koji sa svojim komponentama poput karbonskih kotača i električnog mjenjača predstavlja sami vrh industrije a proizvesti će se u samo 50 primjeraka, zatim MIG-S standardna verzija koja će zadovoljiti najveći broj kupaca s premium opremom po pristupačnoj cijeni i na kraju City bike orijentiran na Scrambler svijet.

Panigale V4, već drugu godinu zaredom najprodavaniji sportski motocikl na svijetu, dolazi osvježen i poboljšan brojnim detaljima. Radi se o motociklu koji u potpuno standarnoj verziji, uključujući i ispušni sustav, u rukama testnih vozača radi samo tri sekunde sporije vrijeme od tvorničkog Superbike modela. Upravo na taj način je novi model i razvijan, prema analitici prikupljenoj u WSBK i iskustvima kupaca diljem svijeta. Ista su rezultirala brojnim poboljšanjima po pitanju aerodinake, okvira, elektronskih pomagala a promjenjene su i Ride-by-Wire postavke kako bi upravljanje s impresivnih 214 KS bilo što jednostavnije i sigurnije.

Streetfighter prati filozofiju svog prethodnika pri čemu se svlače aerodinamični oklopi i montira povišeni i široki upravljač na aktualni Superbike Panigale V4 model. Radi se o provjerenoj koncepciji koja, brutalne snage od 208 KS, momenta od 123 Nm te samo 178 kg, ponovno postavlja nove standarde u ovoj kategoriji motocikala. Superagresivnog izgleda, Streetfighter dolazi u baznoj i S izvedbi a osnovna je razlika u ovjesu tj. S model opremljen je Ohlinsom za razliku od Showa/Sachs kombinacije na baznom. Obje izvedbe dolaze samo u klasično crvenoj boji a prve isporuke u Hrvatskoj predviđene su u travnju slijedeće godine. Poznate su i cijene, 164.990 kn za baznu odnosno 187.990 kn za S izvedbu. Narudžbe se zaprimaju već sada u Ducati prodajno servisnom centru u Zagrebu na adresi Samoborska cesta 213.

Panigale V2 mijenja “mali Panigale” i prema izjavama iz Ducatija, napravili su motocikl namjenjen vozačima sportske orijentacije koji prihvaćaju sugestiju da je Panigale V4 možda prevelik zalogaj. Nekada bi takvu opasku smatrali pretjeranom, nakon druženja s V4 uz svo iskustvo smatramo je adekvatnom i korektnom, upravo kao i V2. Iako se radi o potpuno novom motociklu, dizajnom je vrlo sličan V4. Novi model razvija 155 KS uz moment od 104 Nm te je opremljen bogatim izborom elektronskih pomagala kako bi opravdao namjenu. Za razliku od Streetfighrtera, Panigale V2 dostupan je u Hrvatskoj već od siječnja 2020. godine po cijeni od 145.990 kn. Za narudžbe vrijedi ista adresa.

Cijelu prezentaciju novih Ducati modela za slijedeću sezonu možete pogledati ovdje:

Prethodni članakPopusti na Peugeot skutere
Sljedeći članakKTM najavio agregate 490/890