KTM najavio agregate 490/890

Na nedavno održanoj internoj prezentaciji potvrđeno je da će u slijedećoj  godini KTM predstaviti pet novih modela na bazi agregata zapremine 490 ccm. Biti će to novi Duke, RC, Adventure, Supermoto i Enduro. Pored toga i jači agregati od 890 ccm naći će svoje mjesto u tri nova modela, jednom cestovnom i dva offroad, od kojih je novi 890 Duke R premijerno pokazan na sajmu u Milanu.

Iako tehničkih karakteristika još nema, najvjerojatnije se radi o dvocilindričnim agregatima hlađenim uljem, četiri ventila po cilnidru, DOHC, šestostupanjskim mjenjačem i antihopping kvačilom. Trenutni jednocilindraši 390 ccm razvijaju 43 KS pa se očekuje da će novi agregat ispoljavati oko 55-60 KS. Agregati će u svim modelima biti identični a ono što će se mijenjati su mape paljenja kao i prijenosi. Prema viđenom, novi agregat neć mijenjati postojeći već će se proširiti ponuda. Što se tiče jačeg agregata, pored spomenutog 890 Duke R, dolaze SMC, Adventure i Enduro.

Točno vrijeme predstavljanja novih modela nije specificirano no na osnovi dosadašnjih iskustava možemo pretpostaviti da će biti najavljeni uoči ljeta, predstavljeni na jesen a komercijalna oznaka nositi će naziv 2021.

Prethodni članakDucati novosti i akcije u 2020!
Sljedeći članakNAWA Racer