NAWA Racer

NAWA Racer koncept interesantan je zbog više razloga. Prvi je retro dizajn inspiriran cafe racerima što ne viđamo često na električnim motociklima a drugo je tehnologija baterija koju koristi. Premda još usvajamo litij-ionske baterije, NAWA ih kombinira sa super-kondenzatorima za koje vjeruju da su budućnost s obzirom da omogućavaju brže punjenje, osjetno bolje performanse, manju težinu i dulje trajanje.

Da je pred novom tehnologijom još dalek put pokazuju i brojke. Naime, litij-ionska baterija raspolaže sa 9 kWh dok je super-kondenzatorska na skromnih 0,1 kWh. Deklarirana autonomija kombinirane vožnje iznosi 300 km uz bitnu napomenu da bi standardna baterija tih dimenzija bez pomoći super-kondenzatora smanjila autonomiju na samo 130 km.

Ubrzanje NAWA Racera od 0-100 kmh iznosi 3 sekunde dok je maksimalna brzina 160 kmh. Punjenje super-kondenzatora traje 2 minute a u roku od sat vremena punjenja litij-ionska baterija dosegnuti će 80% kapaciteta. Francuski start-up svoj inovativni Racer predstavlja na sve popularnijem sajmu CES (Consumer Electronics Show) u Las Vegasu.

Prethodni članakKTM najavio agregate 490/890
Sljedeći članakPorast prodaje u 2019