Ducati Streetfighter V2 i V4 SP

Predzadnja Ducatijeva online prezentacija modela za slijedeću sezonu otkrila je novi Streetfighter V2. Osnova novog modela je Panigale V2, u Streetfighter izvedbi bez plastičnih oplata i s izmijenjenom ergonomijom.

SuperquadroV2 pogonski agregat ostaje na zapremini 955 ccm i 153 KS pri 10.750 o/min, no ubrzanja bi trebala biti još brutalnija nego na Panigaleu zbog skraćenog završnog prijenosa. U kontekstu toga je dobro da je stražnja vilica ipak produžena za 16 mm, iako je Streetfighter V2 opremljen elektronskom kontrolom propinjanja na stražnji kotač, kao i svim ostalim najnaprednijim elektronskim pomagalima, koja uzimaju u obzir nagib motocikla.

Težina sa svim tekućina iznosi okruglih 200 kg, a Streetfighter V2 je već sad moguće naručiti po cijeni od 139.990 kn, s time da prvi primjerci stižu u Hrvatsku do kraja prosinca. 

Još jedna novost iz obitelji Streetfightera vezana je za novi V4 SP, model također baziran na Panigale V4 SP modelu s kojim dijeli i atraktivnu crno sivu kombinaciju boja ali i tehnička rješenja. SP modeli temeljeni su na S izvedbama uz puno dodatne opreme s kojima će vaš Ducati na stazi biti još brži i uvjerljiviji.

Za razliku od novog V2 koji dolazi vrlo brzo, model V4 SP potrebno je naručiti odmah ukoliko ga želite preuzeti u svibnju slijedeće godine. Cijena numeriranog modela iznosi 264.990kn.

Prethodni članakMotoGP – Valencia 2021
Sljedeći članakWSBK – Mandalika 2021