EBR prestaje s aktivnostima

2014-erik-buell-racing-1190rx-04

Vijest koja nam dolazi iz Amerike možemo barem djelomično okarakterizirati kao iznenađujuću: tvrtka EBR odnosno Eric Buell Racing službeno je objavila da kreće u proces zatvaranja odnosno likvidacije. Poduzetni Eric Buell optimistično je od 2009. godine vodio više projekata iako je EBR od početka bio suočen s brojnim problemima. Prvenstveno se to odnosi na financijske probleme koji su nastali nakon raskida suradnje sa Harley Davidsonom.

Tvrtka je 2011. predstavila sportski motocikl naziva 1190RS, uslijedili su 1190RX odnosno streetfighter 1190SX a do kraja ove godine trebala je biti predstavljena i verzija adventure-tourera na istoj bazi. No, to se očito neće dogoditi.

Buell je investirao vlastita sredstva prilikom pokretanja EBR-a da bi 2013. godine prodajom 49,2% udjela unajvećem indijskom proizvođaču motocikala Hero MotoCorp te dobivenih 25 milUSD investirao u EBR. Godinu dana kasnije otvorio je i ured u Europi planirajući pojačati uvoz na starom kontinentu. U nedavnom razgovoru za lokalne novine izjavio je da su nažalost izostala obećana financiranja tako da nije bilo druge nego se odlučiti na ovaj korak na žalost brojnih zaposlenika, dobavljača i ostalih partnera.

Upitna je i budućnost Superbike EBR Hero Teama za koji vozi mladi talijanski vozač Niccolo Canepa. Slijedećih dana ili tjedana biti će jasna njihova budućnost iako nema previše razloga za optimizam. Nisu bili među bržima ali lijepo je bilo vidjeti još jednog proizvođača na gridu.

2015-niccolo-canepa-hero-ebr-3

 

 

Prethodni članakDucati Panigale 1299 S uz uštedu od 25.000kn!
Sljedeći članak“Aprilia V4 Days”: predstavljeni novi RSV4 i Tuono 1100