“Aprilia V4 Days”: predstavljeni novi RSV4 i Tuono 1100

aprilia-tuono-1100-rr-e-factory-2015-le-foto_29

Planirani odmor nakon napornog vikenda u Aragonu i prije transfera za Assen gdje se idući vikend nastavlja SBK prvenstvo, vozači Aprilia Racing Red Devils teama Leon Haslam i Jordi Torres proveli su radno, sudjelujući na “V4 Days” u Misanu pri čemu su predstavili nove modele, RSV4RF, RR te Tuono 1100 Factory i RR.

Nova Aprilia RSV4 predstavlja najvažniju promjenu od nastanka tog modela s ciljem podizanja snage  na preko 200KS. Nova Aprilia omogućuje regulaciju pozicije agregata u okviru, mogućnost podešavanja kuta upravljača te podešavanje stražnje vilice a opremljena je i poboljšanim APRC paketom elektronike uključujući i Race ABS u tri moda.

Možemo slobodno reći da se tradicija nastavlja jer razlike između modela RF i RR primjetne su u potpuno podešavajućem ovjesu kojeg na opremljenijem modelu potpisuje Ohlins te “forged alluminum” naplatcima u drugoj boji a novost je i mogućnost spajanja pametnog telefona zahvaljujući V4-MP platformi.

Novi Tuono V4 dolazi s novim agregatom čija je zapremina narasla s 1.000 na 1.100 ccm. Snaga iznosi 175 KS uz maksimlani moment od 121 Nm. Primjetne su i razlike u dizajnu, ciklistici, APRC sustavu i naravno u samoj estetici jer novi Tuono u tvorničkim “Superpole” bojama izgleda izuzetno agresivno.

Upravo je spomenuta platforma V4-MP najviše oduševila Torresa i Haslama koji su bili puni riječi kvhvale za sustav kojim upravljate postavkama motocikla putem pametnog telefona. Aplikacija koju su razvili u Apriliji omogućuje doslovno mjenjanje postavki za svaki zavoj koristeći gotovoidentičan susav onome na trkaćim SBK motociklima.

 

aprilia-v4-days-haslam-e-torres-3

aprilia-v4-days-haslam-e-torres-2

aprilia-v4-days-haslam-e-torres-1

aprilia-tuono-1100-rr-e-factory-2015-le-foto_12

aprilia-tuono-1100-rr-e-factory-2015-le-foto_15

 

 

 

 

 

 

Prethodni članakEBR prestaje s aktivnostima
Sljedeći članakWSBK – Assen 2015