Električni Renault 5 stiže za tri godine

Početkom godine Renault je iznenadio javnost konceptom ponovno oživljenog legendarnog Renaulta 5. Nitko nije očekivao da će Renault 5 Prototype dobiti baš toliko prepoznatljivu retro karoseriju. Ovaj će električni automobil krenuti u proizvodnju, ali morat ćemo se još malo strpjeti. Električni Renault 5 na tržište će biti lansiran 2024.

Serijska će verzija nalikovati konceptu kao jaje jajetu. To je dobra vijest, budući da je koncept oduševio i javnost i medije. Obiluje detaljima originalne Petice poput stražnjih vrata, kvadratnih svjetala, vertikalnih stražnjih svjetala… Sve je tu. Tehničke specifikacije budućeg Renaulta 5 još nisu poznate, ali najvjerojatnije će nastati na platformi CMF-B-EV.

Renault sve ozbiljnije širi svoju električnu ponudu. Plan je prodavati oko 90 posto električnih modela do 2030. Zoe je već veteran na tržištu, električni Twingo prodaje se sve bolje, a na Salonu automobila u Munchenu Renault je predstavio novog električnog člana obitelji Megane, model E-Tech Electric, koji stiže sljedeće godine. Pored Renaulta 5 koji stiže 2024. u pripremi je i model 4ever. Riječ je o crossoveru koji će biti prepun dizajnerskih referenci na još veću legendu, Renault 4.

Prethodni članakMotoGP – Misano 2021
Sljedeći članakAprilia Tuareg 660 2022