Erzbergrodeo 2014 Walkeru na KTM EXC 300

Ovogodišnje izdanje jedne od najzahtjevnijih extrem enduro utrka, na Erzbergu, osvojio je Jonny Walker na KTM EXC 300 ispred Jarvisa na Husqvarni TE 300 i Lettenbichlera isto na KTM EXC 300.  Walker je sigurnom i odličnom vožnjom na cilj stigao gotovo kao da je vozio neku jednostavnu lokalnu utrku. Nemamo točna prolazna vremena ali izgledalo je impresivno koliko je dominirao na svom KTM-u.

Prošlogodišnji pobjednik, Graham Jarvis iz Bel Ray Husqvarna Racing Team-a, favorit ove utrke, završio je na drugom mjestu a njegov timski kolega Gomez na četvrtom. Graham je kvalifikacije odvozio dovoljno dobro da starta Hare Scramble među prvima ali je na prvi uspon došao malo prekasno odnosno ispred njega je nekoliko vozača palo tako da se zbog toga morao spustiti i proći iz drugog pokušaja. Pri tome je izgubio previše vremena i plasman među prvih 40te je morao dodatno pojačati tempo kako bi pokušao uloviti vodećeg Walkera. Na vrlo teškom dijelu staze, Carl’s Diner, uspio se ponovno probiti do drugog mjesta i na toj poziciji je završio utrku. Nakon utrke izjavio je: “Iskreno, moje šanse za pobjedu završile su već na prvom usponu. Startao sam dobro ali u prvom zavoju zapeo sam u gužvi i na zalet na prvi uspon došao iza nekoko vozača koji su na samom usponu pali pa sam morao krenuti ispočetka. Kasnije sam uspio nadoknaditi vrijeme ali ne dovoljno za sustići Walkera koji je tada bio već predaleko. Rezultat je dobar ali sam ostao razočaran jer sam išao na pobjedu.”

Od naših vozača nastupio je Marko Prodan koji je uslijed pada u petak malo zaostao i krenuo u Hare Scramble sa 151. pozicije te završio na izvrsnom 64. mjestu u ukupnom poretku osvojiviši 15. CP Double Fault. Odličan je bio i Slovenac Miha Špindler koji je završio utrku na 31. mjestu i možda još bitnije, ušao u uski krug vozača sa svim odvoženim check pointovima.

8097da6161421504ad99a7e5f09e9e69_L

start_erzberg_2014_MG_5687-1080

 

HareScramble-page-001 HareScramble-page-002 HareScramble-page-003 HareScramble-page-004 HareScramble-page-005

Prethodni članakIOM TT 2014
Sljedeći članakMoto GP – Mugello 2014