Extrem Enduro Lika 2019 – Land Of The Wolf 7

Od 06. do 08. rujna 2019. godine u malom Ličkom mjestu Kunovac Kupirovački održat će se 7. po redu utrka Extreme Enduro Lika. Nakon uspješne organizacije prošlogodišnjih utrka MK Azalea iz Zadra će i ove godine privući preko 400 vozača iz 12 zemalja.

Utrka pod nazivom „ LAND OF THE WOLF 7„ ove godine će trajati tri dana, te obećava odličan adrenalinski vikend za ljubitelje motociklizma. Prijave za utrku startaju 12.06.2019. godine u 08:00 a broj vozača je ograničen. Za nastup na utrci nije potrebno imati nacionalnu licencu, iako je poželjno, motocikli nemoraju biti registrirani a dozvoljeno je nastupiti sa Enduro, MX, Trial i Freeride motociklima.

Vozači su obavezni napraviti osiguranje za sebe za dane kad se odvija Prolog i utrka. Utrka će trajati 6 sati i imati će 17 kontrolnih točaka. Stazu dugu 60 kilometara potrebno je savladati u što kraćem roku unutar 6 sati.

Klase koje će se voziti su GOLD, SILVER, BRONZE te VETERAN 40+ (vozači preko 40 godina voze SILVER stazu) i VETERAN 50+ (Vozači preko 50 godina voze BRONZE stazu).

U petak 06.09.2019. vozit će se Prolog, odnosno trening koji neće određivati poredak startanja u nedjeljnoj utrci. Prolog će se sastojati od umjetnih prepreka, te od jednog dijela staze koji će biti zadnji dio utrke. Jedan krug na Prologu traje oko 15 minuta. Start Prologa u Petak počinje u 11:00 sati.

U subotu 07.09.2019. vozit će se Prolog, odnosno trening na kojem će se mjeriti vrijeme, a koje će određivati poredak startanja u nedjeljnoj utrci. Svi vozači imat će pravo na 2 izlaza na Prolog i na oba će se mjeriti vrijeme. Start subotnjeg Prologa je u 10:00 h. U nedjelju 08.09.2019. Utrka će startati u 9:00 ujutro i vozači će startati jedan po jedan svakih 20 sekundi.

Sama trasa staze je većim dijelom ista kao i prošle godine. Na polovici staze će biti „tank point“ gdje će vozači moći dotočiti gorivo, popiti „Red Bull“ ili vodu te izvršiti popravak na motociklu. Vozači GOLD klase imati će dvije «No Help» zone i ta će staza biti pravi extreme enduro. Na «No Help» zonama mogu samo vozači pomagati jedni drugima. Na svim drugim dijelovima staze dopušteno je pomaganje od strane pomagača i gledaoca.

Klase SILVER i BRONZE nemaju “No Help” zona i njima je dozvoljeeno pomaganje na svim dijelovima staze. Osim pehara najboljima će biti uručene i korisne nagrade sponzora, auspusi Akrapovič te druge vrijedne nagrade ovog renomiranog proizvođača, IPONE ulja, Crosskrank naočale, KOVAN štitnici hladnjaka, TK racing parts, X-Grip gume te razna oprema za enduro. Kao i dosad najbolji Hrvatski KTM/Husaberg/Husqarna vozači će dobiti poklon paket od domaćeg sponzora Moto-Špice.

Gledaocima će biti dozvoljeno da hodaju po stazi, snimaju, slikaju i uživaju. Do nekih ekstremnih brda će se moći doći autom na samo par metara, a do nekih će trebati prošetati stotinjak metara. Moguće će biti i kupiti razne proizvode sponzora na posebnim prodajnim mjestima. Iz sigurnosnih razloga samo organizator i unaprijed najavljeni novinari te pomagači i suci će moći voziti po stazi za vrijeme utrke i Prologa.

Za sve detaljne informacije možete kontaktirati organizatora na email: [email protected]

Više o ovom događaju možete pronaći na: WEB stranici : http://www.extremeendurolika.eu ili na youtube profilu http: //www.youtube.com/user/endurolika ili facebook stranicama: https://www.facebook.com/extreme.endurolika https://www.facebook.com/extremeendurolikacroatia/

Prethodni članakMotoGP – Austin USA 2019
Sljedeći članakMotobox vrijedni pokloni uz kupovinu seta guma