EXTREME ENDURO LIKA 2014

marić_plakat (Large)

 

Druga po redu Extreme Enduro utrka u Lici održava se 13. i 14. rujna 2014. godine. Mjesto radnje, Kunovac Kupirovački blizu Srba i malo dalje od Gračaca. Nakon uspješne organizacije prošlogodišnje utrke MK Azalea Zadar će ove i godine organizirati EXTREME ENDURO utrku . Riječ je o utrci koja će trajati 6 sati i imat će 15 kontrolnih točaka odnosno check pointa.

Stazu od 60 kilometara potrebno je savladati u što kraćem roku unutar 6 sati a klasek koje će se voziti su EXPERT , HOBBY , VETERAN (Hobby + 40) i TEAM. Klase Hobby, Veteran i Team imaju lakše prolaze na nekoliko težih djelova odnosno neće voziti najzahtjevnije dijelove staze. Motocikli s kojima možete voziti su gotovo svi enduro, mx, Freeride ili trial a propisanih guma nema odnosno nije potrebna homologirana guma. Zbog organizacijskih uvjeta,ukupan broj prijavljenih vozača u svim klasama ograničen je na 199. Licenca nije potrebna ali ju ponesite ako je imate, zajedno s osiguranjem za vozača.

U subotu 13/09 voziti će se  prolog odnosno trening na kojem će se mjeriti vrijeme koje će i određivati poredak startanja u nedjeljnoj utrci. Prolog se sastoji od umjetnih prepreka te od zadnje etape staze koja će se voziti u utrci. Jedan krug na prologu iznosi oko 30 minuta, svi vozači imat će pravo na 2 izlaza na prolog i na oba će se mjeriti vrijeme. Vozači koji ne žele voziti Prolog startaju sa zadnjih pozicija u svojoj klasi.

U nedjelju utrka starta u 9.00 a vozači startaju jedan po jedan svakih 30 sekundi. Sama trasa staze je većim dijelom ista kao i prošle godine ali su organizatori dodali još neke nove dijelove za Expert klasu, na polovici staze će biti „tank point „ gdje će vozači moći dotočiti gorivo, popiti „Red Bull“, izvršiti popravak na motociklu ili se samo odmoriti.

Vozači Hobby, Veteran i Team klase moraju pratiti plave oznake lakše prolaznih dijelova staze koja je maksimalno ublažena kako bi privukli što veći broj enduro hobby vozača i amatera  kao i druge vozače iz MX ili  SM prvenstva te im pružili priliku da osjete čari extreme endura. Kako se ne bi stvarali čepovi na sporijim dionicama, postoji i „help zona“ gdje ćete moći poslati svoje pomagače.

Vozači  Expert klase  će imati 3 help zone  i ta staza će biti pravi extreme enduro. Na „help zonama” mogu pomagati svi,  od gledatelja do timskih pomagača kao i vozači jedni drugima. Na svim drugim djelovima staze samo se vozači međusobno smiju pomagati.

Osim pehara najboljima će biti  uručene i korisne nagrade sponzora, pa će tako prvo mjesto u EXPERT klasi biti ponovno 7 dana enduro tura „all inclusive“ u Bosni, bit će Putoline ulja, Crosskrank naočale te kao i do sada, za najbolje hrvatske KTM i Husaberg vozače spreman je poklon paket od tvtrke Moto-Špica, generalnog uvoznika KTM/Husaberg/Husqvarna motocikala. Moguće će biti i kupit razne proizvode sponzora.

Gledateljima će biti dozvoljeno da hodaju po stazi, snimaju, slikaju, navijaju i uživaju. Do pojedinih extremnih brda moći će se doći autom na samo par metara a do nekih će trebati prošetati stotinjak metara. Za vrijeme utrke i prologa po stazi će se smijeti voziti samo organizatori, unaprijed akreditirani novinari, te pomagači i suci.

Prijave za utrku počinju od 01.06.2014. i traju do 01.09.2014. godine. Nakon tog datuma neće više biti moguće izvršiti prijavu za utrku. Startnina je 60€ u kunskoj protuvrijednosti na dan uplate .

Organizatori pozivaju pomagače da prijave svoje timove jer ove godine prije svečane dodjele nagrada (u nedjelju) biti će upriličeno natjecanje „Timova pomagača”u potezanju konopa (8 ljudi u timu) a najboljima će biti uručeni pehari.

Isto tako, organizatori pozivaju i hrvatske enduraše da se jave ukoliko su zainteresirani biti suci na vremenskim kontrolama ili na drugim mjestima u šumi gdje će biti potrebno prisustvo sudaca. Uglavnom su to teški i ali i gledateljima vrlo atraktivni dijelovi staze na koje je moguće doći samo s motorom. Zainteresirani se mogu javiti na službeni e-mail, što prije kako bi broj sudaca i pozicije bile na vrijeme pripremljene. 

Više o svemu možete naći na facebook stranici  https://www.facebook.com/croatia.endurolika ili na youtube profilu http://www.youtube.com/user/endurolika a za sve detaljne informacije i prijave kontaktirajte organizatora na e-mail : [email protected]

 

Kako je sve izgledalo prošle godine, pogledajte u video prilogu:

https://www.youtube.com/watch?v=aeO5LcthaLE

https://www.youtube.com/watch?v=uUpxiP2mp8Y

 

Prijavnica 2014:

Prijavnica HR 2014

 

Posebni pravilnik:

POSEBNI PRAVILNK-extreme enduro lika Srb 2014

 

 

 

Prethodni članakNajavljen KTM Super Adventure 1290
Sljedeći članakHellcat Speedster by Confederate