HD Sportster 2014

ABS I SIGURNOST BEZ KLJUČA ZA MODELE SPORTSTER ZA 2014-u GODINU

Kontrola koja daje povjerenje i koja nudi ABS (sustav sprečavanja blokiranja kotača) sada je dostupna na svim modelima motocikala Harley-Davidson Sportster® za 2014-u, osim za Iron 883™. Linija Sportster koju čini osam modela ima i obnovljene ručne kontrole i dijelove kočnica, poboljšan servisni pristup i standardan pametni sigurnosni sustav H-D®, te novo paljenje bez ključa sa sigurnosnim daljinskim privjeskom.

Od njegovog predstavljanja 1957-e, motocikl Harley-Davidson Sportster kombinira brzo upravljanje i karakterističan stil u savršenom skladu s karizmatičnim otkucajima američkog V-Twin motora. Evolucija modela Sportster nastavlja se i u 2014-oj s pet modela koji su među najpristupačnijim motociklima linije Harley-Davidson. Od Dark Custom  modela Iron 883 do lagane vožnje na modelu SuperLow®, radikalnog choppera Seventy-Two do tvornički prilagođenih opcija modela 1200 Custom Limited. Postoji model Harley-Davidson Sportster koji odgovara stasu, viziji i stavu svakoga vozača.

 

Novosti kod Sportstera za 2014-u godinu.

Sustav sprečavanja blokiranja kotača: Standardna oprema na svim modelima Sportster za 2014-u osim za Iron 883™ na kojem se oprema nudi po izboru. ABS je osmišljen da vozaču pomogne održati kontrolu tijekom kočenja, posebno u slučajevima kada uvjeti nisu baš optimalni. Sastavni dijelovi ABS sustava za Harley-Davidson osmišljeni su i smješteni tako da budu gotovo nevidljivi, čime čuvaju pročišćeni stil područja oko kotača. Vozač zadržava neovisnu kontrolu nad prednjim i stražnjim kočnicama.

Nove kočnice: Prednji i stražnji sustav kočenja na svim modelima Sportster za 2014-u redizajniran je kako bi nudio vrhunske performanse. Promjer prednjeg rotora povećan je s 292 mm na 300 mm. Promjena stila obloga prednjih kočnica ima krući dizajn i dva klipa od 34 mm koji su 36 posto veći od prethodnih klipova od 25 mm kako bi se povećala snaga kočenja. Novi visokoučinkoviti aluminijski prednji glavni cilindar nudi smanjeno trenje za poboljšan sveukupan dojam kočenja. Promjer stražnjeg rotora kočnica nije promijenjen i ostaje 260 mm, ali je promijenjen stil stražnje obloge koja sada ima dva klipa od 38 mm. Prednje i stražnje kočnice imaju originalne upletene kablove kočnica od nehrđajućeg čelika koje su otporne na širenje i poboljšavaju dojam kočenja. Poluga spojke je redizajnirana kako bi dopunila stil ručke za kočenje.

Integrirani električni sustav: Potpuno novi električni sustav uključuje novi analogni brzinomjer s digitalnim tahometrom, redizajnirane ergonomske ručne kontrole, obnovljeni žičani pojas i regulator napona, te novi spremnik za gorivo i dizajn bočnog poklopca koji olakšava pristup i servis akumulatora i dijagnostičkog terminala. Nove ručne kontrole uključuju lijevi prekidač (TRIP) za prebacivanje zaslona na novom brzinomjeru, uključujući brojač kilometara, mjerač prijeđenih kilometara i novi pokazatelj brzine i RPM zaslon.

Pametan sigurnosni sustav H-D®: Standardno dostupan za sve Sportster modele, pametan sigurnosni sustav ima bežičan sigurnosni privjesak i novo paljenje bez ključa. Kada vozač napusti motocikl s privjeskom, sigurnosni sustav je automatski aktiviran i paljenje je isključeno. Kada se vozač približi motociklu s privjeskom, sigurnosni sustav se automatski deaktivira i motocikl se može odmah upaliti.

Karakteristike novog ispušnog sustava: Obnovljeni ispušni sustav ima potpuno zavarenu glavnu cijev i nove senzore grijanog kisika povezane sa zatvorenim sklopom emisije, sve radi poboljšanja emisije.

Nove boje i grafika: Jedanaest novih boja i kombinacije u dvije nijanse boje, zajedno s novom grafikom, bit će ponuđeno na modelima Sportster za 2014-u (sve boje neće biti dostupne za svaki model).

  • Tri nove Hard Candy Custom boje s metalnim pahuljama: Hard Candy Volcanic Orange Flake, Hard Candy Voodoo Purple Flake, Hard Candy Chrome Flake
  • Pet novih boja: Amber Whiskey, Blackened Cayenne, Morocco Gold, Mysterious Red Sunglo, Charcoal Pearl
  • Tri nove kombinacije boja u dvije nijanse: Mysterious Red Sunglo/ Blackened Cayenne Sunglo, Amber Whiskey/ Brilliant Silver, Charcoal Pearl/ Vivid Black.

48

xl883l-5

xl1200c-1

xl883n-2

xl883r-3

xl1200ca-7

xl1200cb-6

xl1200v-4

Harley-Davidson Motor Company proizvodi snažne prilagođene, cruisere i motocikle za putovanja, te nudi cijelu liniju rezervnih dijelova za Harley-Davidson motocikle, dodatnu opremu, opremu i odjeću za vožnju i razne dodatke. Više informacija potražite na web-stranici tvrtke Harley-Davidson www.harley-davidson.com.

Prethodni članakRoad Racing kalendar 2014
Sljedeći članakYamaha TCross Hyper