Hells Gate 2013, pobjedio Jarvis na Husabergu

Graham Jarvis, vozač Husaberg Extreem Team-a na TE300 ovogodišnji je pobjednik zahtjevne utrke Hells Gate koja se vozi u talijanskim planinama. Obzirom na datum održavanja utrke zna se da će uvjeti biti teški ali ove godine uvjeti su bili posebno otežani dubokim snijegom no Jarvisa to nije omelo da se upiše i kao treći uzastopni pobjednik utrke s desetogodišnjom tradicijom. Na jutarnjim kvalifikacijama Jarvis je zaostajao 15 sekundi za glavnim konkurentom Walkerom. Drugo mjesto osiguralo mu je start iz prvog reda. Ubrzo nakon starta utrke Jarvis se probio na prvo mjesto a konačna odluka je pala na trećem brzinskom testu gdje je Jarvis iučvrstio vodeću poziciju. Odlukom sudaca zbog iznimno teških uvjeta i činjenice da su vodeći završili četvrti krug po mraku, otkazan je peti krug.

Od ostalih Husabergovih vozača Gomez je završio na 4. mjestu iako je mogao biti i bolje plasiran ali ga je težak pad usporio i oduzeo dragocjeno vrijeme. Treći član team-a, Galindo, odustao je nakon drugog kruga obrazloživši to jednostavno gubitkom snage nakon preforsiranja u prvom krugu. Na zadnjem i najtežem usponu prvog kruga izmučio se toliko da je ušao u drugi krug i završio ga ali vrijeme je bilo daleko od kompetitivnog pa je odlučio odustati.

Konačni poredak vodeće grupe 10-tog izdanja Hells Gate-a 2013  bio je slijedeći: 1. Graham Jarvis (Husaberg) 4 laps; 2. Jonny Walker (KTM) 4 laps + 12.17; 3. Cody Webb (Beta) 4 laps + 17.32; 4. Alfredo Gomez (Husaberg) 4 laps + 21.52; 5. Ben Hemingway (Beta) 4 laps + 29.28

 

 

 

Prethodni članakAprilia SBK 2013
Sljedeći članakStoner se vraća?