Hyundai pokazao potpuno novi Santa Fe

Hyundai je otkrio svoj radikalno transformirani potpuno novi Santa Fe. Peta generacija SUV-a srednje veličine nastavlja svoju prepoznatljivu privlačnost ‘priroda susreće grad’ dok provodi velika ažuriranja oblikovana velikim podacima oko najnovijih trendova načina života na otvorenom. Potpuno novi Santa Fe će svoju svjetsku premijeru imati u kolovozu na Hyundaijevom YouTube kanalu.

Za prvu potpunu promjenu modela Santa Fea od 2018., Hyundai je primjenio nekonvencionalan pristup s tipologijom dizajna koja se temelji na životnom stilu kako bi se povećao kapacitet prtljažnika i bolje prilagodio vanjskim i urbanim aktivnostima. Kao rezultat toga, moćni novi model može se pohvaliti robusnim, ali delikatno detaljnim vanjskim dizajnom i prostranom, svestranom unutrašnjosti koja proizlazi iz otvorenosti njegovih povećanih vrata prtljažnika, pružajući korisnicima prostor poput terase kad god i gdje god im je potreban.

“Potpuno novi Santa Fe je SUV koji pronalazi savršenu ravnotežu između gradskog života i izvanrednih prilika, podnoseći sve, od užurbanih obiteljskih itinerera do avantura kampiranja automobilom. Sa svojim duljim međuosovinskim razmakom, prostranom unutrašnjošću i prostorom na vratima prtljažnika nalik terasi, novi Santa Fe oslanja se na prednosti svojih SUV vozila kako bi ponudio više svestranosti nego ikad prije, kao i vrhunsko korisničko iskustvo.” rekao je SangYup Lee, izvršni potpredsjednik i voditelj Hyundai Global Design Centra.

Kutijasti oblik i prepoznatljiva silueta potpuno novog Santa Fea proizlaze iz njegovog dugog međuosovinskog razmaka i širokih vrata prtljažnika.

Prednji dio vozila stvara dojam veličanstvenosti s visokim poklopcem motora, prednjim svjetlima u obliku slova H i naglašenim, oštrim branicima. Prednja svjetla u obliku slova H usklađena su s dizajnom donjeg prednjeg dijela s motivom H kako bi se poboljšala vizualna cjelovitost. Elementi dizajna u obliku slova H reinterpretiraju Hyundaijev amblem ‘H’.

Gledano sa strane, produljeni međuosovinski razmak obuhvaća odvažnu liniju krova, snažan volumen oko branika, oštro definirane lukove kotača, skraćeni prednji prevjes i kotače od 21 cola, što sve ovom SUV-u daje robustan, avanturistički izgled.

Stražnji dio definiran većim vratima prtljažnika je jednostavniji i uravnotežuje cjelokupni vanjski dizajn. Stražnja svjetla u obliku slova H ujedinjena su s prednjim H svjetlima kako bi stvorili sklad i pružili prepoznatljivu prisutnost Santa Fea na cesti, danju ili noću.

Uz dovoljno prostora za avanturiste i njihovu opremu, unutrašnjost potpuno novog Santa Fea nudi izdašan životni prostor za lagani život na otvorenom.

Prilagodljivija stražnja vrata stvaraju prostranu unutrašnjost s osjećajem terase straga kada su otvorena. Potpuno sklopiva sjedala u drugom i trećem redu pružaju najveći unutarnji prostor u klasi. Svi ovi atributi omogućuju korisnicima da uživaju na otvorenom na najlakši mogući način.

Ova značajka također čini potpuno novi Santa Fe sjajnim u urbanim sredinama, omogućujući mladim obiteljima da koriste stražnji dio u razne svrhe, kao što su kupovina namirnica, projekti poboljšanja doma, sport i rekreacija, vrtlarstvo, obiteljski izleti i prijevoz kućnih ljubimaca.

Profinjena unutrašnjost nudi ugodno iznenađenje u kontrastu sa snažnom vanjštinom. Dizajn interijera naglašava vodoravne i okomite linije, s H-motivom primijenjenim na ploču s instrumentima i ventilacijske otvore kako bi se pojačao osjećaj otvorenosti i stvorio jedinstveni senzibilitet.

Uglađenost interijera potpuno novog Santa Fea prikazana je nizom visokotehnoloških značajki, uključujući panoramski zakrivljeni zaslon i dvostruko bežično punjenje. Zakrivljeni zaslon povezuje 12,3-inčni digitalni klaster i infotainment sustav i poboljšava vidljivost vozača dok pruža osjećaj luksuza.

Cijeli članK pročitajte na tPortalu: https://www.tportal.hr/autozona/clanak/hyundai-pokazao-potpuno-novi-santa-fe-radikalna-transformacija-srednje-velikog-suv-a-foto-20230718

Prethodni članakObjavljene su cijene za novitete Kawasaki ZX-4R i ZX-6R
Sljedeći članakMotoGP – Silverstone 2023