I Nijemci biraju Alfe

Nedavno istraživanje najboljih marki automobila u svim klasama, u kojem je sudjelovalo više od 60.000 čitatelja Auto Bilda, vozila Alfa Romeo izabrana su kao najljepše dizajnirana u tri kategorije, a to im nije prvi put

Studija o odluci o kupnji “The Best Brands in All Classes 2021”, koju je među čitateljima proveo njemački Auto Bild, Alfa Romeo je na vrhu kategorija Compact Car, Midsize Car i Midsize SUV. Za ovo opsežno istraživanje, koje je provedeno deseti put, od čitatelja je zatraženo da ocijene najpoznatije marke iz različitih industrija. U automobilskom sektoru, u izbor je ušlo 37 marki iz 14 segmenata, od najmanjeg automobila do SUV-a. Podijeljeni su najvažniji kriteriji za kupnju automobila, uključujući i dizajn, a svojim glasovima odazvalo se više od 60.000 čitatelja.

Tako je u kategoriji kompakata, lovorike za dizajn pobrala Alfa Romeo Giulietta, u srednjoj klasi je glasove odnijela Alfa Romeo Giulia, dok je u kategoriji srednje velikog SUV-a slavio Alfa Romeo Stelvio.  Pri tome se posebno ističe kako su Giulia i Stelvio po peti put zaredom pobijedili u studiji o odlukama o kupnji čitatelja Auto Bilda. Dizajn sva tri pobjednička modela, koji su već osvojili brojne međunarodne nagrade, stvoren je u Centro Stile Alfa Romea, kultnom i inspirativnom centru koji je nedavno postalo i sjedište marke, gdje Alfa Romeo tim usko surađuje s dizajnerima koji su stvorili i nastavljaju stvarati modele koji su ušli u povijest automobilizma.

Ljepota i dinamičnost uvijek su bili prepoznatljivi znakovi svake kreacije talijanskog brenda, a pobjeda na “Best Brands” u Njemačkoj dodatno obogaćuje opsežnu kolekciju nagrada koje su donijeli kući u Italiju u posljednjih nekoliko godina. Alfa Romeo Giulietta dobila je, između ostalog, nagrade za dizajn Autonis od Auto Motor i Sporta, i Design Trophy od Auto Zeitunga. Giulia je pak dobitnica nagrade Red Dot Award u Njemačkoj i Compasso d’Oro, jedne od najprestižnijih svjetskih nagrada za dizajn. Stelvio, prvi Alfin SUV, također je pobijedio na natječaju za dizajn Autonis u organizaciji AMS-a. Pored toga, Quadrifoglio verzije Giulije i Stelvija, osvojile su najviše nagrada za inovacije, tehnologiju i naravno – užitak u vožnji.

Quattroruote.hr

Prethodni članakWSBK kalendar 2021
Sljedeći članakMotoGP – Jerez 2021