MotoGP – Jerez 2021

Cirkus je stigao u Španjolsku, Rossi u polutajnosti dogovara novi GP team dok se Gresinijev predomišlja s kim nastaviti u slijedećoj sezoni, Marquez stišće na treninzima i ponovno pada ali ipak je vijest tjedna da su Vinales i Miller napustili društvene mreže uslijed mnogobrojnih negativnih komentara. :)

Trenutnu fantastičnu formu Quartararo je dokazao novim Pole-om ispred Morbidellija i dva tvornička Ducatija, Millerovog i Bagnainog. S obzirom da su Ducatiji standardno jaki na startu ali ukoliko ne bi napravio značajniju grešku, Quartarao bi se mogao u Lorenzovom stilu vrlo brzo odvojiti na vrhu i to je trebalo pratiti u početnoj fazi utrke. Marquez je startao sa 14. pozicije, tri ispred Rossija.

Dogodilo se očekivano, Miller je poveo ispred Morbidellija, Bagnaie i Quartarara. Već u trećem krugu Quartaro je odvozio 1.38.4 i tim najbržim krugom prestigao Bagnaiu a ubrzo nakon toga i Morbidellija. Dok se to događalo, negdje oko šestog mjesta, pao je Rins nakon što je preširoko ušao u zavoj i u pokušaju povratka pustila je prednja guma. Krug kasnije, Quartarao je postao novi vodeći a već u prvom krugu vodstva odvozio 1.37.7. Na četvrtom mjestu se držao izvrsni Espargaro na Apriliji.

Nakon što je Quartararo počeo gubiti ritam negdje oko pola odvožene utrke, Miller je prihvatio neočekivani poklon i iskoristio priliku te se probio do vrha. U zadnjih deset krugova prvo je Bagnaia prešao Quartarara a vrlo brzo je isto odradio i Morbidelli. Očito je bilo da je Quartararo imao problema jer ga je u vrlo kratkom vremenu prošlo desetak vozača. U zadnji pet krugova Miller je u vodstvu imao prednost od nešto manje od dvije sekunde a za drugo mjesto su se borili Bagnaia i Morbidelli. Iza njih su se poredali Nakano, Mir, Espargaro, Vinales, Zarco, Marquez…

Miller je zadržao sekundu prednosti do kraja i po drugi put u karijeri pobijedio. Drugi tvornički Ducati je drugi prošao ciljem a time je Bagnaia prešao u vodstvo u ukupnom poretku. Treći je završio Morbidelli. Nastavak slijedi za dva tjedna u francuskom Le Mansu.

Prethodni članakI Nijemci biraju Alfe
Sljedeći članakPrototip Suzuki Misano