KTM X-BOW GT-XR

Čistokrvni trkaći automobil spreman za cestu

‘Ready to race’ X-BOW GT-XR model predstavlja ono što se može najbliže povezati s čistokrvnim trkaćim automobilom u vozilu dozvoljenom za promet, a stvoren je za individualiste koji žele doživjeti neukrotivu dinamiku i čisti entuzijazam u svakodnevnom životu. Legalna trkaća jurilica s 500 KS izrazito je lagana (1130 kg bez tereta) i aerodinamički učinkovita s maksimalnom brzinom od 280 km/h i ubrzanjem od 0 do 100 km/h u svega 3,4 sekunde.

Svaki tehnički detalj modela KTM X-BOW GT-XR razvijen je za postizanje apsolutnih performansi, dok su mu sjedala udaljena samo 9 centimetra od tla. Upravljač se skida poput onog u bolidima Formule 1. Bočni krilni prozori obnašaju ulogu vrata, a tu je i elektronički kontrolirani mjenjač sa sedam stupnjeva prijenosa s izravnim prijenosom (DSG) koji jamči ultrabrzo mijenjanje brzina bez pada okretnog momenta i neograničene performanse koje pokreću stražnje kotače. Model nema retrovizore već koristi kamere u kabini koju s gornje strane zatvara na tržištu jedinstven električno pokretani aerodinamični krov nalik onom borbenog aviona.

KTM X-BOW GT-XR u potpunosti je izrađen od karbonskih vlakana, širok više od dva metra, a dolazi s prtljažnikom od 160 litara. S prosječnom potrošnjom od 9,1 litru i spremnikom goriva od čak 96 litara, ova jurilica nudi impresivan doseg od preko 1000 km.

‘X-BOW GT-XR je remek-djelo inženjerstva i dizajna. Ovaj automobil vrhunac je neumorne predanosti i strasti, bezbrojnih sati izrade i neumoljive težnje za savršenstvom. Pomaknuli smo granice i redefinirali ono što je moguće. Ovaj superautomobil ne predstavlja samo vrhunac automobilskih performansi, već i dokaz onog što ljudska genijalnost može postići.’

‘Ponosan sam što je Grand Auto prepoznao ovu jedinstvenu mogućnost za suradnju s KTM sportcar iz koje se mogu dogoditi samo nevjerojatne stvari. Ovaj poslovni pothvat ne samo da jača Grand Automotive grupu kao lidera regije, već također pokazuje predanost ispunjavanju različitih potreba i želja naših kupaca’ rekao je brand manager i član uprave Grand Auta Matija Pintarić.

Cijeli članak pročitajte na Tportal Autozoni.

Prethodni članakDucati novosti za 2024
Sljedeći članakTko će ove godine osvojiti titulu u MotoGP klasi?