KTM završava pripreme za Dakar 2015

rb3

Red Bull KTM Rally Factory Racing Team završava pripreme za Dakar 2015 koji će startati 4. siječnja 2015. u Buenos Airesu. KTM 450 Rally predstavljen prošle godine dodatno je poboljšan a velika očekivanja tima baziraju se na prošlogodišnjim rezultatima kada su njihovi vozači Marc Coma i Jordi Viladoms izmjenjivali vodeće dvije pozicije na najpopularnijoj i jednoj od najtežih svjetskih utrka.

Osim već spomenuta dva vozača, pridružit će im se i Portugalac Ruben Faria koji je prošle godine imao problema već u početnoj fazi utrke a ni sada zbog ozlijede ramena nije potpuno spreman no najavljuje da će biti do početka utrke. Četvrti vozač, i najmlađi u timu, biti će Sam Sunderland, britanski vozač koji cijele sezone niže odlične rezultat usprkos manjim ozlijedama koje ga nažalost prate.

Dakar 2015 kreće iz Argentine a vozi se kroz raznolike i zahtjevne terene Čilea, Bolivije i onda ponovno Argentine. Posebno će biti zanimljivo u etapama gdje se postižu velike visinske razlike što dodatno otežava uvjete, kako vozaču tako i motociklu. Kao i uvijek na reliju Dakar, i ove godine biti će to vrlo težak test fizičkih i psihičkih priprema svakog vozača koji će kroz 14 dana morati prijeći ukupnih 9.000 kilometara.

 

 

 

rb4

Prethodni članakDucati 900SS Racer 5 by Moto Studio
Sljedeći članakUz Ducati Scrambler i Bell kaciga…