Kymco DT X360

Sve popularnijim ulaskom skutera u lagani off-road segment priključio se i Kymco s modelom DT X360. Crossoveri ili Adventure skuteri zapravo još niti nemaju unificirani naziv kategorije ali pitanje je vremena kada će ga marketinški stručnjaci kreirati. Klasu je otvorila Honda s vrlo popularnim X-ADV, prati BMW a za očekivati je da će osim Kymca biti još pretedenata na svoj dio tržišnog kolača.

Potrebno je odmah napraviti distancu od ozbiljnijeg off-roada jer zapravo sve tehničke karakteristike odgovaraju cestovnoj upotrebi i skuter je prvenstveno namijenjen cestovnoj upotrebi. Slične koncepcije gledamo svakodnevno u svijetu motocikala pri čemu su tržišno i uporabno vrlo uspješni.

Kymco DT X360 pokreće četverotaktni agregat s jednim cilindrom a iz obujma 321 ccm razvija 28 KS pri 7250 okretaja i skoro 30 Nm pri 5750 okretaja. Sprijeda je montirana teleskopska vilica dok su straga dva amortizera. Gume dual profila dimenzija su 120/80-14 sprijeda i 150/70-13 straga. Spremnik goriva zapremine je 12,5 litara a težina skutera 194 kilograma.

X360 može se pohvaliti i bogatom opremom, od Traction controla s mogućnošću isključenja, osvjetljenja u LED tehnologiji, Keyless sustava pa do LCD instrumenata povezivih s pametnim telefonom te USB priključcima. Prema deklariranim podacima, prostor ispod sjedala dovoljan je za dvije integralne kacige.

Prethodni članakNova generacija Yamahe MT-07
Sljedeći članakSuzuki GT 380 by The Motoworks