Lorenzo u Ducatiju u 2016?

jorge-lorenzo-yamaha-racing-motogp

Nova sezona je počela, Lorenzo nema loše rezultate kao u prošloj sezoni ali nema ga u borbi za sami vrh što se ipak očekivalo. Djelomično je to razultat i Rossija koji tako reći na zalasku karijere pokazuje više želje i motiva od kompletne ekipe na gridu i trenutno vodi u ukupnom poretku dok je Lorenzo četvrti s bodom više od petoplasiranog Marqueza. Jasno je da ti rezultati nisu realni odraz stanja ali Lorenzo u direktnim borbama ove godine u pravilu zaostaje što sigurno za Yamahu nije previše pozitivno.

Razlog je to zbog koje su se u nekim medijima pojavile teorije da bi Lorenzo slijedeću godinu mogao preseliti u Borgo Panigale. Iako je prva reakcija malo šokantna, zapravo smo mišljenja da bi to mogla biti odlična kombinacija. Ducati je uz Rossija iznenađenje sezone jer je na pravcima i dalje vidljiva njihova nadmoć u snazi i brzini a očigledno su pod vodstvom dal’Igne uspjeli naći rješenje za ovjes i toliko kritizirani prednji dio tako da su Dovizioso i Iannone postali stalni penjači na podij. Lorenzo nam se ne čini tip osobe poput Pedrose koji je već navikao biti vječiti drugi tako da bi promjena mogla značit novi izazov koji mu očito nedostaje a time i moguće “uskrsnuće” karijere te ponovnu borbu za osvajanje prvenstva.

Ugovor s Yamahom potpisan je za slijedeće dvije sezone no vjerojatno bi se mogao postići dogovor o prijevremenom prekidu jer s ovim scenarijem neće biti potresa ali pretpostavljamo da niti jedna strana nije previše zadovoljna. Eventualni odlazak otvorio bi zanimljivo pitanje koga bi Yamaha mogla angažirati kao drugog vozača. Niti na Rossija ne mogu računati vječno ali uvjereni smo da će ga zajedno s DORNA-om pokušati zadržati što je dulje moguće…

1062948_10151845515961771_1475444192_n2

 

Prethodni članakHusqvarna 701 Supermoto microsite
Sljedeći članakPrijedlog novih pravila u MotoGP od 2017