Sport — 11 studenoga 2020 -

Nakon što su kontinuirano odgađali njegov povratak, iz HRC-a sad očekivano potvrđuju da ozlijeđenog Marca Marqueza ove godine nećemo gledati.

Nema tu ništa iznenađujuće, to više što su ostale još samo dvije utrke do kraja ove sezone. No ova vijest o daljnjoj odgodi povratka Marca Marqueza će vjerojatno pokrenuti nove špekulacije o tome da je njegova ozljeda desne nadlaktice još i ozbiljnija nego što se to mislilo, možda i kritična za daljnji tijek njegove karijere. Što itekako može i uopće ne mora biti točno.

Isto tako, to što je najavljeno da se Marc Marquez vraća tek 2021. godine ne znači da će se to nužno dogoditi na samom početku sezone, planiranom za kraj ožujka u Kataru. S time da bi nešto pametniji po tom pitanju mogli biti u veljači kad su planirana zajednička testiranja u Maleziji. Ako se ona doista održe, a Marc Marquez se ne pojavi, onda bi to svakako bio alarm.

Podsjetimo, Marquez je slomio nadlakticu na prvoj ovogodišnjoj utrci u Jerezu, sredinom srpnja. U utorak je odradio prvu operaciju, pa već u petak vozio treninge uoči druge utrke. Nakon jednog žestokog kočenja (donja fotografija) je usporio, otišao u boks i odlučio da više neće voziti. Uslijedila je nova operacija, poslije koje oporavak neobično sporo teče, pri čemu se špekulira da mu je dirnut i oštećen živac. Baš kao što smo mu dodirnuli živac tijekom operacije ramena protekle zime, nakon čega je i oporavak od te operacije trajao duže nego što se očekivalo.

Ostaje nam, dakle, tek za doznati kad će se osmerostruki svjetski prvak vratiti utrkivanju i hoće li ta ozljeda ostaviti i neke dugotrajnije posljedice. Ono što znamo, je da će ga do kraja ove sezone, a to znači na preostalim utrkama u Valenciji i Portimau, nastaviti mijenjati Stefan Bradl, testni vozač Honde.

Tomislav Bešenić – Moto Puls 10.11.2020.

Share

Povezane novosti

IOM TT 2021 otkazan

IOM TT 2021 otkazan

01 prosinca, 2020
MotoGP – Portimao 2020

MotoGP – Portimao 2020

22 studenoga, 2020
MotoGP – Valencia 2020

MotoGP – Valencia 2020

15 studenoga, 2020
WSBK – Estoril 2020

WSBK – Estoril 2020

17 listopada, 2020
MotoGP – Le Mans 2020

MotoGP – Le Mans 2020

05 listopada, 2020

About Author

mate