Maserati Grecale 2022

Proizvođači sportskih automobila ne mogu više ignorirati SUV. Porsche već godinama ima Cayenne i Macana, Lamborghini ima Urus, a Aston Martin ima DBX. Čak i Lotus i Ferrari najavljuju takve modele. Maserati je u tom svijetu od 2016. s Levanteom, a uskoro stiže i model manji od njega. Maserati Grecale bit će konačno predstavljen 16. studenog a ispod je fotografija kako bi stvarno trebao izgledati.

Maserati Grecale će, po svemu sudeći, biti jedan od posljednjih, ako ne i posljednji novi model koji koristi Alfa Romeovu platformu Giorgio, a koju poznajemo s Giulije i Stelvija. Izgled Grecalea bit će u skladu s novim kućnim stilom koji smo prvi puta vidjeli na MC20, a koji će talijanska marka s vremenom upotrijebiti i na novom GranTurismu i GranCabriju. Što se pogona tiče, ne treba očekivati puno iznenađenja. Potpuno električne verzije neće biti, a do kojeg stupnja elektrifikacije će doći tek ćemo vidjeti. Nedavno je Ghibli dobio sustav blagog hibrida, pa će to zasigurno imati i Grecale.

O Greacaleu, još jednom u nizu “vjetrovitih” Maseratija, poput Mistrala, Ghiblija, Bore, Meraka, Khamsina i Levantea, također nazvanih po vjetrovima, puno ćemo više saznati 16. studenog.

Prethodni članakPiaggio Grupa dobila sud protiv Peugeota
Sljedeći članakWSBK – Jerez 2021