Melandri i Aprilija objavili raskid suradnje

 

marco-melandri-day1-gp-qatar-losail-2015

Službenu objavu o sporazumnom prestanku suradnje između Aprilije i Marca Melandrija u MotoGP natjecanju ne možemo nazvati novom niti iznenađujućom. Od priprema za početak sezone stvari se nisu razvijale u pozitivnom smjeru da bi kasnije sve, do kraja odvožene utrke, završio na posljednjem mjestu. Količina frustracije bila je prevelika za Melandrija tako da je službena obavijest poslana medijima nekoliko dana uoči prvenstvene utrke u Sachsenringu.

Odnos Aprilije i Melandrija još prošle godine u najmanju ruku bio je čudan. Dovoljno je sjetiti se njegove reakcije odnosno neposluha u slučaju propuštanja Guintolija koji se borio za Aprilijin naslov svjetskog prvaka. Problemi su ipak riješeni te se Melandri ove godine našao na Aprilijinom MotoGP motociklu. Od samog početka u izjavama se naziralo nezadovoljstvo motorom koji je godinu dana ranije od planiranog stigao u MotoGP. S druge strane, milijunski iznosi prilično su dobar razlog za barem do sada pokazano strpljenje.

aprilia-rsv4-laverty

Melandrijevo mjesto u timu zauzeti će dosadašnji testni vozač Micheal Laverty koji dobro poznaje Aprilijin MotoGP motocikl. Melandrijeva budućnost još je otvorena iako će se prema prvim informacijama ona nastaviti u SBK. Moguće je da će nositi boje Yamahe koja u Italiji slaže tim za slijedeću sezonu ali isto tako postoji mogućnost dogovora s Ducatijem čijim vozačima Daviesu i Giuglianu s krajem sezone ističu ugovori.

melandri-assen-2015-1

Prethodni članakDucati bilježi rekordnu prodaju
Sljedeći članakMotoGP – Sachsenring 2015