Ducati bilježi rekordnu prodaju

ducati-nei-primi-sei-mesi-del-2015-e-record-di-vendite_1_jpg_650

Ducati bilježi rekordne rezultate prodaje u prvih šest mjeseci tekuće godine. Impresivnih 32.600 prodanih motocikala, od kojih na novog Scramblera otpada 9.000, rezultiraju poovećanjem od 22% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Podaci lipanj su još zanimljiviji: 7.400 prodanih primjeraka čini 60-postotni porast.

Uspjeh ne bi trebao previše čuditi s obzirom da je Ducati zaokružio svoju ponudu u koju je uvrstio nove, izuzetno atraktivne i tehnološki najnaprednije modele. Najprodavaniji je Scrambler čije se pojavljivanje na tržištu čekalo skoro dvije godine no usprkos tome opravdao je sva očekivanja. Marketinška kampanja, do tada još neviđena u svijetu motocikala, opravdala je svoj trošak. Osim Scramblera, koji možemo promatrati kao poseban projekt jer u biti nema previše sličnosti s ostatkom Ducatijeve ponude, posebno treba istaknuti novu Multistradu koja je konkurenciji priuštila neprospavane noći. Fantastičnog izgleda i prepuna tehničkih novotarija po pitanju elektronskih pomagala, i dalje osvaja putnike širom svijeta. Slijedi mali Monster i veliki Panigale dok su na začelju Hypermotard i Diavel.

Podjeljeno po tržištima, i dalje je Amerika “ponovno otkrivena” dok prodajni porast predvodi Italija s rastom od 51%. Slijede porasti u Španjolskoj od 38%, Engleskoj 36%, Njemačkoj 24% i Francuskoj 23%. Kako to obično biva, najteže je dokazati se u vlastitoj kući tako da je posebno interesantan rast u Italiji. Izgleda da Talijani ponovno vjeruju Ducatiju…. otkad su ga preuzeli Njemci. :)

Ducati

Prethodni članakSherco Enduro 2016
Sljedeći članakMelandri i Aprilija objavili raskid suradnje