Sherco Enduro 2016

 

sherco-enduro-2016-foto-e-caratteristiche-delle-nuove-moto_1_jpg_650

Sherco je predstavio nove modele s kojima ulazi u sezonu 2016 a podjela se kao i uvijek odnosi na dvotaktne i četverotaktne motore. Na 4T su izvršene izmjene na cilindrima, mjenjaču i vodenoj pumpi a novost je i sustav paljenja bez ključa kao kod konkurencije. Modificirana je i radilica koja je sad još lakša što rezultira poboljšanjem performansi, kako po pitanju ukupne snage agregata tako i njenog fluidnijeg razvijanja. Uz to, nove su i mape paljenja.

Dvotaktni agregati su doživjeli slične promjene čime su još jači ali i jednostavniji za vožnju. Osim toga, novi je i stražnji dio okvira, a blatobran i štitnici ruku novodizajnirani su i izrađeni od fleksibilnije plastike. Opremljeni su novim Keyless sustavom koji prekida struju bez posebnog prekidača kako bi se izbjeglo nepotrebno trošenje baterije.

Ovjes je ostao uglavnom isti, sitne promjene odnose se na postavke s obzirom da se uspješna suradnja sa WP nastavlja i dalje. Filter zraka je povećan te se sada lakše mjenja a ispušni sustav na novim 2T motorima lakši je 8%.

Upravljivost, lakoća i potentni agregat i dalje ostaju najveći Shercovi aduti koje će braniti dvije dvotaktne (250 i 300 ccm) te tri četverotaktne verzije (250,300 i 450). Novi modeli trebali bi se pojaviti u prodaji početkom kolovoza a cijene još nisu poznate iako prema najavama ne bi trebale odstupati od aktualnih modela.

sherco-enduro-2016-le-foto-delle-nuove-moto_2

sherco-enduro-2016-le-foto-delle-nuove-moto_5

sherco-enduro-2016-le-foto-delle-nuove-moto_11

 

Prethodni članakPreminuo dr. John Hinds
Sljedeći članakDucati bilježi rekordnu prodaju