Mercedes CLS čekaju vizualne promjene

Mercedes CLS stiže na ljeto a krasiti će ga sportski izgled nakon promjena na prednjem i stražnjem dijelu dok se novosti u unutrašnjosti svode na širi izbor materijala i boja.

Mercedes CLS u izvedbi sa standardnim paketom opreme Avantgarde na osvježenom modelu krasiti će drukčiji prednji odbojnik na kojem su otvori sa strane povezani crnom trakom, dok je u dnu odbojnika srebrni splitter. Stražnji je odbojnik dobio ukras nalik na difuzor, a srebrna se crta sada proteže čitavom širinom odbojnika.

Kupci koji odaberu Mercedes CLS s paketom AMG Line dobit će slične odbojnike, ali ukrašene s još nekoliko crnih detalja. Obje verzije, Avantgarde i AMG Line dobili su novu rešetku hladnjaka. Kod Avantgardea se sastoji od malih točki, dok AMG Line ima vertikalne linije. CLS je dobio i nove boje i nove naplatke.

Novosti u interijeru podrazumijevaju oblogu središnje konzole novim materijalima, a u ponudi su i nove kombinacije boja. Mercedes CLS je dobio i novi upravljač presvučen nappa kožom. Prečke upravljača izvedene su u crnoj boji visokog sjaja sa srebrnim krom rubovima, a poluge mjenjača u srebrnoj krom boji.

Najsnažnija verzija CLS-a i dalje je AMG 53 4Matic+ koja je također suptilno dizajnerski dorađena, a kao i prije, pokreće ju 435 KS snažan trolitreni šestocilindraš koji raspolaže i s dodatnih 22 KS zahvaljujući EQ Boostu. Novost je 265 KS (+22 KS uz EQ Boost) snažan četverocilindatski turbodizelaš koji nosi oznaku 300 d 4Matic koji zauzima mjesto između modela 220 d (194 KS) i 400 d 4Matic (330 KS). U ponudi su i dva dobro poznata motora – 299 KS (+22 uz EQ Boost) snažan CLS 350 i 367 KS (+22 uz EQ Boost) snažan CLS 450 4Matic.

Prethodni članakHummer postaje električni SUV
Sljedeći članakPrijeđeno prvih 1.000 km sa Ducati Diavelom 1260 S