MOTO GUZZI Open House 2015

 

MG1


Vikend posvećen proslavi marke motocikala osnovane 1921. završio je izvanrednim posjetom više od 15.000 sudionika i poklonika legendarnog Moto Guzzija. Obožavatelji i obitelji došli su u Mandello del Lario (Lecco) iz cijelog svijeta (ispred tvornice bilo je parkiranih Moto Guzzi motocikala s engleskim, njemačkim, španjolskim, francuskim, austrijskim, švicarskim danskim, belgijskim, poljskim, mađarskim, čak i ruskim registarskim pločicama) kako bi sudjelovali u programu prepunom događanja. Moto Guzzi muzej, koji prati povijest proizvodnje ovog motocikala od osnutka tvornice do danas, zabilježio je više od 9,000 posjeta,. Više od 4.000 sudionika iskoristilo je jedinstvenu priliku testnih vožnji modela V7II, California 1400, Eldorado te Audace koji je netom sišao s proizvodne linije.

Stotine novih članova pristupilo je klubu The Clan, službenoj zajednici motorista gdje članovi dijele svoj ponos prema Guzziju. Gosti su bili uzbuđeni i fascinirani poznatim zračnim tunelom, izrađenim 1950. (prvi u svijetu takve vrste), a Aryk Old Paint provela je tri dana radeći bez prestanka. Poznata umjetnica desecima je entuzijasta oslikavala kacige i jakne Moto Guzzi orlom.

Na besplatni kompletni pregled motocikla također se odazvalo jako puno Guzzista. Pregled se obavljao u tvorničkoj radionici, tako da su se motori vratili na mjesto rođenja, gdje su ih pregledavale vješte ruke istih mehaničara koji svaki dan izrađuju nove Moto Guzzi motocikle.

MG2

MG3

MG4

 

MJESTA MOTO GUZZI LEGENDE I STRASTI

MUZEJ

Ovaj prostor ugošćuje više od 150 modela koji tvore povijest orla iz Mandella i prikazuju izvanredan put od samih korijena Moto Guzzi legende. Tvornički motocikli, trkaći motocikli, prototipi i agregati popraćeni su izuzetnom kolekcijom fotografija i nikad prije viđenih dokumenata. 

PROIZVODNA LINIJA AGREGATA

Ovo je prostor gdje se ručno sastavljaju legendarni dvocilindrični agregati, jedan po jedan. Ovdje je nastao jedinstveni pogon u kojem se pisala povijest zahvaljujući jedinstvenoj izradi koja je obilježila povijest marke Moto Guzzi i motociklističkog svijeta. 

PROIZVODNA LINIJA MOTOCIKALA

Ovdje Moto Guzzi motocikli poprimaju svoj oblik. Završeni dvocilindraš spaja se s ostatkom motocikla. Posjetitelji mogu na liniji pratiti, korak po korak, rađanje tehnološkog dragulja i finu talijansku završnu obradu koja je vidljiva na svakom Moto Guzziju već više od 90 godina. 

ZRAČNI TUNEL

Otvoren u tvornici 1950. godine, bio je prvi primjerak zračnog tunela za testiranje aerodinamike motocikla. Mjesto jedinstvenog šarma, danas je dokaz tehnološkog iskoraka i slavne povijesti koju Moto Guzzi ima.

TESTNE VOŽNJE

Ovo je prilika koju nijedan moto zaljubljenik ne propušta; testiranje Moto Guzzi motocikala, na mjestu gdje su stvoreni, na neodoljivim cestama oko jezera Como.

Testni primjerci uključuju veličanstvenu Californiju 1400 koju pogoni najsnažniji V-twin ikad proizveden u Europi te najnoviji Eldorado i Audace, kao i najprodavaniji model, novi V7 II.

MG6

MG7

Prethodni članakNovi Moto Puls na kioscima
Sljedeći članakSykes izveo svoje zelenke u šetnju…