MotoGP – Argentina 2016

Već nakon prvog slobodnog treninga uoči utrke u Argentini, poredak nije bio u granicama očekivanog a Yamahini vozači Rossi i Lorenzo prvi su se žalili na klisku i prljavu stazu. Svi su se pokušavali snaći najbolje što su mogli pa je bilo dosta padova. Nakon odvoženih kvalifikacija s prvom mjesta startao je Marquez nakon odvoženih 1.39.412, iza njega Rossi, Lorenzo, Pedrosa i dva Ducatija. Vjerojatna tvornička greška dogodila se sa stražnjom Michelin gumom koja je Reddingu doslovno eksplodirala što je stvorilo dodatne probleme i u konačnici dovelo do toga da je Michelin morao povući sve raspoložive gume i hitno dostaviti nove. Upravo zbog toga su nekoliko sati prije početka utrke organizatori u raspored ubacili dodatnih pola sata slobodnog treninga kako bi se vozači ali i timovi uopće upoznali s novom gumom. Međutim, zbog lošeg vremena isti termin je otkazan. Na kraju je start utrke dočeka pod tamnim olacima ali je staza bila suha.

Teško bi bilo opisati start jer je bilo previše izmjena pozicija ali nakon tri kruga u vodstvu je bio Marquez, pratio ga je Rossi, malo dalje vodila se opaka borba dva Ducatija a Vinales je to gledao izbliza. Lorenzo je pao no u tom trenutku bio je na šestom mjestu, jako daleko od vodećih.

Rossi je vozio najbrži krug i bio sve bliži Marquezu, iza njih se već stvorila prilična razlika do druge grupe u kojoj je Vinales preskočio Ducatije. Rossi je na ciljnoj prošao Marqueza ali je na kočenju u tom opasnom prvom zavoju morao ići široko što je Marquez iskoristio da vrati vodstvo. U slijedećem krugu slična situacija ali tada su već morali u box na promjenu motora.

Pri povratku na stazu između Marqueza i Rossija ubacio se Rabat a razmak se povećao, toliko da se i Vinales približio. U slijedećim krugovima gap se popeo na više od pet sekundi jer je po krugu Rossi gubio sekundu. Uskoro su se Vinales i Ducatiji približili, Rossi je izgledao kao da je uzeo Lorenzov motor u prvom dijelu utrke.

Ulaskom u zadnja četiri kruga počela je Rossijeva borba za zadržavanje drugog mjesta. Preveliku želju Vinales je platio pado, opet u prvom zavoju, ali Ducatiji su već bili na repu. Uslijedila je nevjerojatna završnica, DUcatiji prelaze ROssij i u zadnjem zavoju Iannone pokušava proći Dovija, udara ga i obojica padaju. Rossi završava drugi, Pedrosa treći.

Classification-page-001 (1)

 

 

MotoGp of Argentina - Free Practice

motogp-argentina-2016-day2-1

 

MotoGp of Argentina - Free Practice

MotoGp of Argentina - Free Practice

Prethodni članakWSBK – Aragon 2016
Sljedeći članakPirelli Diablo Rosso III