WSBK – Aragon 2016

 

0498-r03-davies-podium

Sykes i Rea odlično su krenuli od samog starta prve utrke u Aragonu dok su se ostali međusobno gurali i mjenjali pozicije. Već u trećem krugu najviše pokazuje Davies odvozivši najbrži krug od 1.50.421, cijelu sekundu brže od Kawasakijevih vozača. Uskoro pada vd Mark a utrka završava i za Baiocca.

Davies i u slijedećim krugovima ostaje najbrži, ispred Ree i Sykesa dok se iza njih vodila borba između Guintolija, Giugliana, Haydena i Foresa. U osmom krugu Giugliano prelazi Guintolija i probija se na četvrto mjesto. Rea uskoro prolazi Sykesa na dugom pravcu dok je Davies tada već imao oko 3 sekunde razlike.

U drugi dio utrke Davies ulazi s osjetnom prednošću ispred Kawasakija ali istu takvu prednost zeleni imaju pred ostatkom. U međuvremenu je u poretku pao Guintoli nakon što su ga prošli Hayden i Fores.

Završnicu utrke Davies je uvjerljivo vodio s preko 5 sekundi razlike, Kawasakiji su jedan drugom disali za vratom. Giugliano je uhvatio ritam pred kraj utrke ali to mu je bilo dovoljno samo za peto mjesto, iza Foresa. Najvišu stepenicu na podiju je uz Reu i Sykesa na drugom i trećem mjestu osvojio danas izvrsni Davies.

untitled2

 

Niti u drugoj utrci Yamahe nisu uspjele kapitalizirati drugu i treću startnu poziciju pa su ih već do prvog zavoja prošli Ducati i Kawasaki. Davies je cijeli vikend dominirao tako da je več u prvom odnosno trećem krugu skinuo Kawasakije i poveo utrku. Giugliano je bio četvrti i nitko mu nije smetao do zelenih tako da je bilo zanimljivo vidjeti može li direktno napasti. Peti je bio Fores koji je u petom krugu prošao Vd Marka, iza njih je ostao Guintoli.

Slijedećih nekoliko krugova nije bilo promjena pozicija s iznimkom Giugliana koji je imao nekih problema te u jednom krugu izgubio četiri mjesta. Daviesova prednost rasla je sa svakim novim krugom a čak se i Sykes malo odvojio od Ree no teško je bilo očekivati da će se Rea predati. U desetom krugu je Sykes napravio grešku na kočenju što je Rea odmah iskoristio i prošao na drugo mjesto. Fores je bio siguran četvrti a iza njega se vodila borba između vd Marka i Torresa za peto mjesto koju je pet krugova do kraja dobio Torres.

Pritisak Sykesa je urodio plodom, na kočenju Rea radi veliku grešku tako da je Sykes tri kruga prije kraja vratio na drugo mjesto. Do kraja više nije bilo promjena u poretku. Davies je upisao dvostruku pobjedu i novih 50 bodova, drugi je bio Sykes, treći Rea, Fores, Torres, Giugliano, vd Mark…  Nastavak prvenstva slijedi za dva tjedna u Nizozemskoj.

race2-page-001

 

35cc8b67-b286-45da-b760-c98d78c78dc1-01

untitled

 

 

 

 

 

 

Prethodni članakGuy Martin – Wall of Death
Sljedeći članakMotoGP – Argentina 2016