MotoGP – Argentina 2017

Druga utrka sezone vozila se u Argentini. Na slobodnim treninzima najbolje vrijeme vozio je Vinales no u kvalifikacijama su se ponovno umiješale vremenske prilike pa smo i ovaj put dobili čudan startni grid. Na prvoj poziciji bio je Marquez, što nije bilo čudno, ali zato jesu Abrahamova druga i Petruccijeva treća startna pozicija. Iznenađujuće loše rezultate u kvalifikacijama postigli su i Ducatijevi Dovizioso i Lorenzo na 13. odnosno 17. mjestu.

Marquez je odlično iskoristio prednost prve pozicije i već na kraju prvog kruga napravio prednost od 1,5 sekundi ispred Crutcha, Vinalesa i Rossija. Nažalost za Ducati, Lorenzo je pao već na samom početku. Nakon dva kruga Marquez je napravio nepotrebnu grešku i pao što je Vinalesa gurnulo na prvo mjesto. Prva trojka se malo odvojila, iza njih su se borili Petrucci i Pedrosa a u slijedećoj grupi ostali su Zarco, Bautista i Dovizioso.

Nakon devet odvoženih krugova Zarco se probio na četvrto mjesto prošavši Pedra i Petruccija i stigao na oko 3,5 sekudi do Rossija. No ipak je Pedro uskoro vratio četvrto mjesto a par krugova kasnije i pao na istom mjestu kao i timski kolega Marquez. Nešto kasnije Espargaro u naletu ruši Dovija pa je i za njih loše završila avantura u Argentini.

Sedamnaest krugova bilo je potrebno Rossiju da prođe Crutcha u borbi za drugo mjesto. Vinales je ispred njega imao prednost od 2,4 sekunde tako da napad u tih zadnjih nekoliko krugova nije bio izgledan. Crutch se nije predavao tako da je zadržavanje drugog mjesta i novih 20 bodova Rossiju sigurno bio imperativ. To se na kraju i dogodilo, Rossi se obranio a Crutch stigao do podija.

Za slijedeću utrku cirkus iz Južne seli u Sjevernu Ameriku gdje se akcija nastavlja za dva tjedna.

 

 

 

 

 

 

 

Prethodni članakWSBK – Aragon 2017
Sljedeći članakYamaha MT Tour 06.05.2017. ponovno u Zagrebu