MotoGP – Austria 2018

www.motori.hr

Na stazi u Zeltwegu borba između istih protagonista počela je već za Pole position a nastavljena u utrci. U prvom planu bili su Lorenzo i Dovizioso na Ducatijima odnosno Marquez na Hondi. S dvije tisućinke prednosti Marquez je dobio prvu rundu i startao s prvog mjesta. Izuzetno loš plasman Yamahinih vozača rezultirao je Yamahinom službenom isprikom što nije uobičajena procedura u MotoGP-u ali podosta govori o situaciji u njihovom GP timu.

Od starta je krenula gužva i učestale promjene pozicija nakon čega je veći dio utrke vodio Marquez ispred Lorenza i Doviziosa. Pratili su ih Crutchlow i Petrucci koji su svoje četvrto i peto mjesto držali do kraja utrke. Nakon njih je završio Rossi koji je ipak napravio puno s obzirom da je startao sa 14-og mjesta.

Lorenzo je ozbiljnije napao Marqueza točno na ulasku u zadnjih deset krugova. Nakon nekoliko napada i promjena u vodstvu Lorenzo je zadržao prvo mjesto ali prednost nije napravio. Čak i na ravnim dijelovima staze Honda se držala potpuno ravnopravno. Nakon nekoliko međusobnih pretjecanja, zadnje se dogodilo na početku zadnjeg kruga kad je Lorenzo prošao naprijed a Marquez ga do kraja više nije mogao napasti. Dovi je zaostajao sekundu čime se izbacio iz borbe za pobjedu. S obzirom da smo već u drugom dijelu prvenstva, vrijeme je da se počnemo baviti i ukupnim poretkom. Lorenzo se pobjedom u Austriji približio drugoplasiranom Rossiju na 12 bodova, bod manje od njega ima Dovi, ali Marquez im svima već sada bježi više od 60 bodova. Nastavak slijedi za dva tjedna u Silverstoneu.

 

Prethodni članakMotoGP – Brno 2018
Sljedeći članakMotoGP – Silverstone 2018