MotoGP – Brno 2018

www.motori.hr

Završila je ljetna pauza i prvenstvo se nastavilo utrkom u Brnu. Na kvalifikacijama je najbolje vrijeme od 1.54.689 odvozio Dovizioso ispred Rossija i Marqueza ali je i Lorenzo na treninzima bio izvrstan pa je bilo za očekivati da će se iz drugog reda odmah uključiti u borbu za vrh, pogotovo u početnoj fazi utrke dok će drugi dio svima velikim dijelom ovisiti o odabiru guma. Naravno, sve je to vrijedilo za suhu utrku a do zadnje sekunde nije bilo sigurno da li će padati kiša. Srećom, to se ipak nije dogodilo.

Nakon dugo vremena Rossi je uspio prvi doći do prvog zavoja iako ga je do slijedećeg Dovizioso prošao. Smith, Bradl i Vinales nažalost nisu stigli do trećeg zavoja ali su prošli bez ozlijeda.

Nakon pet odvoženih krugova na vrhu su i dalje bili Dovi i Rossi uz minimalnu prednost ispred Marqueza, Lorenza i Petruccija. Za šesto mjesto su se atraktivno borili Crutch i Zarco. Svi su bili na okvirnih 1,57 što je dalo zaključiti da se čeka završnica uz što je moguće više sačuvane gume.

Netko je morao prvi krenuti, ovaj put je to bio Rossi i poveo 14 krugova prije kraja. Nije izgledalo niti da se on previše mučio s Dovijem, niti da je Dovi pokušao vratiti. Nedugo nakon toga je Dovi ipak vratio vodstvo a Marquez stigao do drugog mjesta što je više bio rezultat Rossijevog pada ritma kada se spustio do petog mjesta iza Crutcha i Lorenza.

Dramatična završnica počela je četiri kruga prije kraja kad su svi ubrzali. Dovizioso je vodio i nije dozvoljavao da ga netko ugrozi a posao mu je olakšala činjenica da su se Marquez i Lorenzo borili za drugo mjesto. Lorenzo je pokazao više odvažnosti dok je Marquez bio začuđujuće rezerviran i na kraju se morao zadovoljiti trećim mjestom. Rossi je doslovno u zadnjim metrima uspio proći Crutchlowa i osvojiti četvrto mjesto dok je Petrucci završio šesti.

Nastavak prvenstva je već slijedeći vikend u nama najbližoj stazi u Austriji.

 

 

 

Prethodni članakYamaha XTZ 660 Hooligan by COG
Sljedeći članakMotoGP – Austria 2018