MotoGP bi se trebao iseliti iz Europe?!?

Iako nas dijeli nešto više od 24 sata do početka nove MotoGP groznice, već su krenule prve kritike upućene organizatorima. Lin Jarvis, direktor Yamahe Racing, smatra da Europski dominiran MotoGP kalendar ne prikazuje stvarno stanje industrije te da se ovaj problem mora riješiti zbog ravnomjernog razvijanja moto tržišta i u drugim regijama. Od ukupno 18 utrka ove godine, jedanaest se održava u Europi i to čak četiri na području Španjolske. Jarvis smatra da bi se više događaja trebalo održavati na prostorima Južne Amerike te Jugoistočne Azije.
“Volio bih vidjeti pomak ovog sporta i na neka druga svjetska tržišta koja su u procesu rasta, osobito Jugoistočnu Aziju. MotoGP je jako važan tamo, a mi imamo samo jednu utrku na tom području, u Sepangu.”
Da se ne radi o provokaciji, dokazuje i to da su isti problem uvidjeli i organizatori F1 te će se ove godine od ukupno 19 utrka samo njih sedam održati na Europskom tlu. Uzimajući u obzir da se u organizacijskom smislu MotoGP sve više približava F1, nije isključeno da će se ovaj problem staviti na razmatranje već za slijedeću sezonu…

a6ZahJi

 

 

Prethodni članakOdržan spektakularni Masters of Dirt powered by Monster Energy
Sljedeći članakAkcija u Moto Mondu!