MotoGP – Brno 2019

Nakon ljetne stanke i gotovo jednomjesečnog odmora timovi su ponovno u pogonu uoči utrke u Češkoj. Brno je većini vozača jedna od zanimljivih staza pa kad se tome još dodaju i promjenjivi vremenski uvjeti, rezultat su interesantne kvalifikacije. Možda ne Marquezov Pole position ali zato Millerovo drugo mjesto, treće za Zarca i peto za Espargara na KTMovima sigurno jesu no dobre kvalifikacije trebalo je potvrditi i utrci. Uoči utrke staza je bila mokra pa je takvom proglašena i utrka no na kraju je start odgođen dok se staza nije većim dijelom osušila pa je vozače očekivao brzi start i skraćena utrka od 20 krugova na slikovima.

Marquez je uvjerljivo poveo ispred Dovija, Millera i Rinsa a u četvrtom zavoju pali su Mir i Morbidelli. Vodeća četvorka se malo odvojila već nakon prvog kruga, pratili su Espargaro i Rossi koji nije mogao proći KTMa što je omogućilo Crutchlowu da ih stigne. Petrucci se kretao oko devetog mjesta, nije briljirao, iznenadna smrt člana tima po dolasku u Brno vjerojatno je i na njemu ostavila traga.

Nakon deset odvoženih krugova nije bilo promjena na vrhu, svi su ostali zajedno u grupi s tim da je Miller malo zaostao pa su mu se približavali Crutch i Rossi te iza njih Quartarao, Espargaro i Petrucci. Dva kruga kasnije Marquezu je proklizao prednji kraj. Iako je ostao na kotačima očekivalo se da će Dovi to iskoristiti za napad no već krug kasnije razlika je bila povećana na preko 1,5 sekundi tako da Marquez nije imao problema mirno doći do još jedne pobjede. Nakon što više nije mogao pratiti Marquezov ritam, Doviju se sve više približavali Rins i Miller. Dva kruga prije kraja Miller je prešao Rinsa i osvojio mjesto na podiju.

Nastavak je već za tjedan dana u Austriji.

Prethodni članakLjetni broj Moto Pulsa na kioscima
Sljedeći članakVespa Elettrica