MotoGP – Buriram/Thai test 16-18/2/18

Trodnevni MotoGP testo vožen je proteklog vikenda u tajlandskom Buriramu. Najbrži su bili Pedrosa, Zarco i Crutchlow odnosno na vrhu ljestvice sva tri dana su Honde zauzimale prvo mjesto, u petak Crutchlow, u subotu Marquez i u nedjelju Pedrosa s izvrsnih 1.29.781 tako da nema sumnje u ovogodišnju kompetitivnost RC213V ali niti u formu njihova vodeća tri vozača.

Manjak optimizma ne osjeća se niti u Suzukijevom boxu nakon što je Alex Rins vozio peto vrijeme u kombinaciji, uz konstantnu brzinu i mjesto među vodećima. Nešto lošija situacija bila je s nastupom Iannonea koji se morao zadovoljiti 15-im mjestom s nešto manje od sekunde zaostatka za Pedrosom.

Ducati je također sve bolji, Miller je na GP17 posebno iznenadio izvrsnim vožnjama i u konačnici vremenom bržim od Doviziosa koji je pak, za razliku od prošlog testa, isprobavao dosta novih komponenti, uključujući i nove plastične oplate pri čemu ostvarena vremena nisu bila prioritet. Bio je zadovoljan testom upravo iz tog razloga što uz isprobane novosti sedmo odvoženo vrijeme nije zahtijevalo pretjerani napor. Kako smo pretpostavili nakon prvog testa, kod Lorenza je upravo suprotna situacija, vratio se “stari” Lorenzo kojeg je teško zadovoljiti. Nakon GP18 probao je GP17, vjerojatno impresioniran Millerovim i Rabatovim vremenima, međutim niti to mu nije pomoglo ukupno osvojiti bolje od 22. mjesta. Posebno je to frustrirajuće za tim koji je upravo po njegovim željama pripremio novi model.

Slično je bilo i u Yamahi, nakon tri dana je “satelitski” Zarco zauzeo drugo mjesto vozeći pri tome kombinaciju okvira iz 2016, agregata iz 2017 i oplata iz 2018. dok se tvornički vozači natječu tko će s manje frustracija završiti testiranje. Rossi je u kombinaciji završio na 12. mjestu, Vinales na 8. uz komentar da mu je to najgore testiranje od kad je u Yamahi. Čudno je da je prva dva dana u Sepangu bila među najbržima, da bi već slijedeće jutro počeli problemi koji su se nastavili i u Tajlandu.

Aprilia je nastavila gdje je stala nakon Malezije, otprilike sličan performans viđen je i u Tajlandu s tim da je zadnjeg dana Aleix Espargaro ipak donekle popravio situaciju.

 

 

Prethodni članakDucati Monster 1200 S
Sljedeći članakWSBK – Phillip Island 2018