WSBK – Phillip Island 2018

 

www.motori.hr

Nova WSBK sezona tradicionalno je počela utrkom u Australiji na stazi Phillip Island. Prevelikih iznenađenja nije bilo, kako u pripremnom dijelu predsezone, tako ni na kvalifikacijama prve utrke u 2018. Rea i Sykes na Kawasakiju te Davies i Melandri na Ducatiju zauzeli su najbolje startne pozicije.

Sykes je poveo od početka prve utrke, Rea je bio drugi, Melandri treći dok se iza njega stvorila manja gužva tako da je Daviesu trebalo vremena da se probije na četvrto mjesto. Poredak se nije mijenjao veći dio utrke, tek je četiri kruga prije kraja Melandri napao Reu a zatim i Sykesa te prošao u vodstvo. Nedugo nakon toga su počeli problemi za Reu zbog tehničkog problema na Kawasakiju. Uspio je završiti utrku na petom mjestu s obzirom da su ga u zadnjem krugu prošli Davies i Forres. U trenutku kad su ga prelazili Davies je napravio malu prednost, inače bi i njegov podij bio upitan zbog napada Forresa. Iza njih su ostali Lowes na Yamahi, Camier na Hondi, Laverty na Apriliji…

Druga utrka počela je uobičajenim izmjenama pozicija s obzirom na obrnuti raspored startnih mjesta. U početnim krugovima vodio je Laverty na Apriliji, sve do pada u trećem krugu i nastavka na posljednjem mjestu. Vodstvo je tada preuzeo Davies ispred Forresa i Ree. Kao i u prvoj utrci, Forres je Daviesu bio na repu i jedno vrijeme vodio utrku. Rea, Melandri i vdMark su također bili vrlo blizu. Raspored se potpuno promijenio nakon obaveznog ulaska u box  s tim da je nedugo nakon povratka na stazu Davies pao i odustao od utrke. Na vrhu su tada bili Forres, Rea i Sykes međutim šest krugova prije kraja ponovno Melandri pojačava ritam, tri kruga prije kraja bio je drugi sa 0,5 sekundi zaostatka za Reom no uspio se probiti te pobijediti i drugu utrku. Izvrstan početak sezone za Melandrija i Ducati te osvojenih prvih 50 bodova. Nastavak slijedi za mjesec dana u tajlandskom Buriramu.

 

 

 

 

Prethodni članakMotoGP – Buriram/Thai test 16-18/2/18
Sljedeći članakStigao novi Moto Puls!