MotoGP – Le Mans 2018

www.motori.hr

Vikend u Francuskoj odlično je počeo za Zarca koji je osvojio Pole position međutim u utrci ipak nije briljirao iako se očekivalo da bi na svojoj stazi mogao prvi puta pobijediti utrku.

Lorenzo je i u Le Mansu bio odličan na startu te na kraju prvog kruga prvi prošao ciljem. Pratio ga je Zarco koji nije dugo mogao braniti drugu poziciju protiv Doviziosa i Marqueza. Što se tiče padova, prvi je pokleknuo Iannone koji je odmah na početku utrke proklizao. Tri kruga kasnije slično je završio i Dovizioso koji je nakon prolaska Lorenza u borbi za prvo mjesto otišao preširoko pri čemu je nakon puštanja prednje gume i za njega završila utrka. Nakon sedam krugova pridružio im se i Zarco koji je također priklizao na kočenju. Lorenzo je i dalje vodio ali je Marquez bilježio najbrži krug. Iza njega su bili Petrucci i Rossi.

U 18. krugu Marquez je konačno prešao u vodstvo i od tada sigurno odvozio do kraja. Nešto nakon Marqueza, Lorenza je prošao i Petrucci dok je Rossiju trebalo nešto više vremena da se probije na treće mjesto. Bilo je promjena u poretku prve trojice ali konačni rasplet ostao je isti, novih 25 bodova za Marqueza. Petrucci može biti zadovoljan s drugim mjestom iako je ponovno bio relativno blizu najvišem mjesta na postolju. Rossi se također morao zadovoljiti trećim mjestom s obzirom na Yamahu koja i dalje ne briljira iako je u jednom od završnih krugova odvozio najbržih 1.32.426.

Za dva tjedna nas očekuje Mugello, tradicionalno jedna od najinteresantnijih utrka sezone.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prethodni članakWSBK – Imola 2018
Sljedeći članakDunlop SPORTSMART TT – novitet za 2018