MotoGP – Misano 2018

 

www.motori.hr

Nakon otkazane utrke u Sileverstoneu zbog problema s lošim vremenskim uvjetima, nastavak prvenstva uslijedio je u sunčanom Misanu na velikoj nagradi San Marina. Na kvalifikacijama je najbrži bio Lorenzo međutim kako je temperatura u nedjelju dodatno narasla ponovno je izbor guma bio izuzetno bitan.

Do prvog zavoja najbrže je došao Lorenzo i već do kraja kruga zajedno s Dovijem napravio malu prednost ispred Marqueza i Millera. Vinales je bio peti, Rossi osmi.

Slijedećih nekoliko krugova Ducatiji su i dalje bili na vrhu, ali sada s Dovijem u vodstvu,  dok ih je Marquez pratio s oko pola sekunde zaostatka. Četvrti je bio Rins, iza njega Crutchlow. Tvorničke Yamahe i dalje nisu imale rješenje za probleme s ovjesom, Vinales i Rossi su izgubili po jednu poziciju a između njih se na šestom mjestu ugurao Pedrosa. Trinaest krugova prije kraja Lorenzo je nakon greške i širenja putanje morao propustiti Marqueza. U nekoliko navrata Lorenzo je na kratko vraćao drugo mjesto i to je zapravo bilo jedina interesantna borba u toj fazi utrke s obzirom da drugih promjena poretka nije bilo. Tek je u zadnjih sedam krugova Lorenzo ponovno vratio i zadržao drugo mjesto. Dovi je za to vrijeme zatvorio utrku stvorivši nedostižnu prednost dok se Crutchlow približio mogućoj borbi za treće mjesto ali niti ona nije bila previše izgledna. Međutim, u predzadnjem krugu je Lorenzu nenadano proklizao prednji kotač pri čemu je pao i prepustio Crutchu mjesto na podiju praktično bez borbe. Nakon pada se uspio vratiti u utrku i završiti na predzadnjem, 17. mjestu.

Drugih promjena do kraja nije bilo tako da je Dovizioso konačno upisao novih 25 bodova a Marquez 20 čime je dodatno povećao vodstvo u ukupnom poretku ispred Rossija koji je u današnjoj utrci na svojoj stazi zaostao za pobjednikom velikih 19 sekundi.  Slijedeća utrka vozi se za dva tjedna u Španjolskoj, na stazi u Aragonu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Prethodni članakNovi Moto Puls na kioscima
Sljedeći članakMoto Guzzi Open House 2018