Novi Moto Puls na kioscima

Ovaj broj Moto Pulsa nije za one koji se boje propuha. Jer – izuzmemo li ekskluzivni test Kawasakijevog motokros modela KX 450 (iako ni on nema oplata) – svi testirani motocikli su goli k’o od majke rođeni. Prvi među njima je dugo iščekivani KTM 790 Duke, koji po zavojima lako opravdava tvornički nadimak „The Scalpel“, ali to nije jedino što ga čini uzbudljivim. A testirali smo i jednog od njegovih najizravnijih konkurenata, Yamahu MT-09 SP, čija je stražnjica, s Öhlins monoamortizerom, doista sportski očvrsnula.

Ako vam žestoki sportski nakedi nisu po volji, mogao bi vam to biti malo smireniji retro Ducati Scrambler 1100 Speciale. Osim toga, našli smo čak i Harley-Davidson koji nije custom, nego živahni retro naked iz podvrste café racera. Testirali smo i BMW R 310 G, najpristupačniji motocikl s plavo-bijelim propelerom, kao i retro skuter Peugeot Django 50, te u svakom pogledu neobičnu električnu trokolicu Doohan iTango.

Sportska rubrika, između ostalog, donosi priču o pomalo neslavnom završetku domaćeg motokros prvenstva, a tu je i intervju kojeg s Joanom Mirom, aktualnim Moto3 prvakom i tvorničkim vozačem Suzukija u MotoGP-u iduće sezone. Putopis nas odvodi u još uvijek egzotičan Maroko, a tu je i osvrt na neshvaćeni BMW K1, pregled doista najneobičnijih motocikala koje je (dosad) proizveo Harley-Davidson, analiza domaćeg tržišta koje konačno bilježi znatan porast prodaje motocikla i skutera…

Ah da, tu je i rubrika novosti, s Ninjom H2 koja obara rekorde snage, te najavom noviteta kojima se nadamo ove jeseni. Za sve to, i još mnogo više, zavirite u novi broj Moto Pulsa.

 

Prethodni članakVespa Elettrica u proizvodnji od rujna
Sljedeći članakMotoGP – Misano 2018