MotoGP – Misano 2019

Kvalifikacije u Misanu također su donijele neka iznenađenja, od početka su dominirale Yamahe kojima se suprotstavljao Marquez no na kraju su pored Vinalesovog Pole positiona svoju poziciju našli Espargaro na KTMu i Quartararo a satelitskoj Yamahi. Jedan od razloga zasigurno leži u ove godine pjeskarenoj podlozi koja je time postala sigurnija na kiši ali je slabiji grip na suhoj podlozi. Spomenimo i incident između Rossija i Marqueza u zadnjem krugu kvalifikacija kada su obojica izgubili vrijeme i startali s petog odnosno sedmog mjesta.

Nakon gužve na startu uglavnom su svi zadržali svoje pozicije. Izuzetak je Marquez koji se probio do trećeg a nešto kasnije i do drugog mjesta nakon što je stigao u početku vodećeg Vinalesa. Osim njega, Vinalesa je prošao i Quartararo koji je držao vodstvo do same završnice. Rossiju je trebalo šest krugova da uspije proći Espargara i time je definitivno izgubio bilo kakvu ideju da bi se približio vodećima. Četvrto mjesto je tada držao Morbidelli.

Quartararo je odolijevao napadima Marqueza iako je izgledalo da će ga morati pustiti već u početnoj fazi utrke. Već tada su obojica bježali Vinalesu oko tri sekunde. Za četvrto mjesto se Rossi borio sa Morbidellijem i uspio ga je proći deset krugova prije kraja. Pratio ih je Dovizioso, s tim da su svi skupa kasnili za vodećima oko osam sekundi. Zaostatak je zato smanjio Vinales na 1,9 sekundi no pitanje je bilo može li što napraviti u preostalih devet krugova.

U samoj završnici Marquez se skroz približio Quartararu i čekala se “egzekucija” koja se dogodila u zadnjem krugu. Quartararo je jednom vratio i spremao se i drugi put no Marquez je zatvorio vrata u zavoju br. 14. Srećom je Francuz ostao na kotačima i završio drugi jer nije bio daleko od pada. Među prvih pet u poretku završile su četiri Yamahe ali Marquez je ponovno pokazao najviše, tjedan dana uoči utrke na stazi u Aragonu na kojoj dominira zadnje tri godine.

Prethodni članakDucati Monster BoB 2020
Sljedeći članakMotoGP – Aragon 2019