Sport — 22 rujna 2019 -

Novi Pole position za Marqueza zabilježen je i u Aragonu. Razlika u odnosu na ostale utrke je još veća prednost, nakon odvoženog najbržeg kruga već na prvom treningu, a koju je tek u kvalifikacijama Quartararo uspio smanjiti na 0.3. Vinales, Miller i A. Espargaro bili su unutar sekunde a svi ostali vozili s preko sekunde zaostatka po krugu tako da je Marquezova dominacija dostigla vrhunac i bez nekog većeg incidenta prvo mjesto na utrci u Aragonu nije bilo upitno.

Marquez je već od početka suvereno kontrolirao utrku i nakon početnih krugova počeo graditi prednost koju je držao do kraja. Nekih većih iznenađenja i posebnih manevara nije bilo a većinu akcije pokazivali su Rins, Ianonne i Petrucci međusobnim borbama.

U zadnjih deset krugova iza Marqueza s tada već pet sekundi zaostatka i dalje je bio pozicioniran Vinales a s dodatnom sekundom razlike Dovizioso je stigao Millera. Blizu je još ostao Quartararo, zatim Espargaro i Crutchlow a iza njih usamljeni Rossi. Do trenutka Dovijevog prelaska Vinales je održavao prednost koja se tada počela topiti pa je već nekoliko krugova kasnije Dovi bez većih problema stigao do drugog mjesta. U zadnjem krugu Vinalesa prošao i Miller čime je dodatno pojačao ionako već prilične frustracije i Yamahinu neuspješnu sezonu.

U Aragonu je završio ciklus europskih utrka a MotoGP karavana seli na istok tako da je slijedeća utrka na rasporedu u Thailandu za dva tjedna. Slijede zatim Japan, Malezija i Australija a za sami kraj tradicionalno nas čeka španjolska Valencija iako po do sada viđenom pretpostavljamo da će sva bitna pitanja u ukupnom poretku biti riješena.

Share

Povezane novosti

Dovi i Petrux

Dovi i Petrux

25 lipnja, 2020
Novi kalendar MotoGP 2020

Novi kalendar MotoGP 2020

06 ožujka, 2020
Australia WSBK test

Australia WSBK test

25 veljače, 2020
Qatar test MotoGP 2020

Qatar test MotoGP 2020

25 veljače, 2020
Predstavljen Yamaha WSBK team
WSBK – Jerez, test 2020

WSBK – Jerez, test 2020

24 siječnja, 2020

About Author

mate