MotoGP – Aragon 2019

Novi Pole position za Marqueza zabilježen je i u Aragonu. Razlika u odnosu na ostale utrke je još veća prednost, nakon odvoženog najbržeg kruga već na prvom treningu, a koju je tek u kvalifikacijama Quartararo uspio smanjiti na 0.3. Vinales, Miller i A. Espargaro bili su unutar sekunde a svi ostali vozili s preko sekunde zaostatka po krugu tako da je Marquezova dominacija dostigla vrhunac i bez nekog većeg incidenta prvo mjesto na utrci u Aragonu nije bilo upitno.

Marquez je već od početka suvereno kontrolirao utrku i nakon početnih krugova počeo graditi prednost koju je držao do kraja. Nekih većih iznenađenja i posebnih manevara nije bilo a većinu akcije pokazivali su Rins, Ianonne i Petrucci međusobnim borbama.

U zadnjih deset krugova iza Marqueza s tada već pet sekundi zaostatka i dalje je bio pozicioniran Vinales a s dodatnom sekundom razlike Dovizioso je stigao Millera. Blizu je još ostao Quartararo, zatim Espargaro i Crutchlow a iza njih usamljeni Rossi. Do trenutka Dovijevog prelaska Vinales je održavao prednost koja se tada počela topiti pa je već nekoliko krugova kasnije Dovi bez većih problema stigao do drugog mjesta. U zadnjem krugu Vinalesa prošao i Miller čime je dodatno pojačao ionako već prilične frustracije i Yamahinu neuspješnu sezonu.

U Aragonu je završio ciklus europskih utrka a MotoGP karavana seli na istok tako da je slijedeća utrka na rasporedu u Thailandu za dva tjedna. Slijede zatim Japan, Malezija i Australija a za sami kraj tradicionalno nas čeka španjolska Valencija iako po do sada viđenom pretpostavljamo da će sva bitna pitanja u ukupnom poretku biti riješena.

Prethodni članakMotoGP – Misano 2019
Sljedeći članakWSBK – Magny Cours 2019