MotoGP – Misano 2023

Uvod u GP utrku na stazi u Misanu možemo početi viješću da je Bagnaia proglašen sposobnim za utrku dok je njegov timski kolega Bastianini nastavio problematičnu sezonu s novim odustajanjem. Ovaj put će, prema procjenama, izbivati tri utrke. Posljedice pada prošlog vikenda zahtijevaju operativno liječenje pa je logično da ga neko vrijeme nećemo gledati na stazi.

Bezzecchi je na treninzima s 1.30.8 skinuo rekord kruga, pratili su ga Vinales i Pedrosa, dok je na kvalifikacijama najbrži krug odvozio Martin pored kojeg su iz prvog reda startali Bezzecchi i Bagnaia.

Martin je poveo Sprint utrku ispred druga dva Ducatija, opet Bezzecchija i Bagnaie, a pratili su ih Pedrosa i Vinales. Martinova početna prednost pomalo se topila kako se približavao Bezzecchi ali ju je ipak održavao da bi pri kraju utrke ista bila i povećana jer je Bezzeccchiju padala snaga. Bagnaia je sigurno držao treće mjesto do same završnice kada su ga krenuli napdatia Pedrosa i Binder. Iako je bilo pokušaja prolaza, Talijan se i u ovakvom zdravstvenom stanju uspio obraniti te osvojiti mjesto na podiju ispred dva KTMa.

GP utrka na programu je u nedjelju u 14.00 sati.

Martin je poveo i GP utrku ispred Bagnaie, Bezzecchija i Pedrose. Pedrosu je do kraja prvog kruga prošao Binder. Bagnaia je također pokušao napasti za vodstvo no nije mu uspjelo, međutim cijelo vrijeme je bio Martinu na repu. S njima se u vodećoj grupi odmah počeo odvajati i Bezzecchi koji je tada sa 1.32.5 zabilježio najbrži krug utrke.

Bagnaia je nakon njega odvozio 1.33.0 ali ga je tada prošao Bezzecchi. Vratio je poziciju no Martin je time još više odmaknuo a grupi se priključio Binder. Relativno kratko jer je dva kruga kasnije pao tako da je jedina šansa KTMu za podij bio Pedrosa koji je na četvrtom mjestu kasnio 1.3 sekunde ali je nekoliko krugova bio najbrži sa 1.31.

Ulaskom u zadnjih deset krugova na vrhu nije bilo promjena ali su posljedice prošlotjednog pada očigledno utjecale na Bagnaiu koji je počeo popuštati pa je Martin odmaknuo na preko sekunde a Bezzecchi krenuo s napadima. Čim je prošao, Bezz je uspio stvoriti prednost a ostalo je otvoreno pitanje može li Bagnaia obraniti treće mjesto protiv nadolazećeg Pedrose.

Martina u pohodu na novu pobjedu nitko nije mogao pratiti pa je zabilježio bitnih novih 25 bodova. Drugi je završio Bezzecchi a borbu za treće mjesto na podiju koja je trajala do samog kraja dobio je Bagnaia dok se Pedrosa morao zadovoljiti četvrtim mjestom.

Nastavak je za dva tjedna u Indiji.

Prethodni članakBMW Vision Neue Klasse
Sljedeći članakWSBK – Magny-Cours 2023