MotoGP – Misano GP San Marino 2020

Već od treninga, Yamahe su u Misanu dominirale s tim da je do kvalifikacija prvo mjesto u kombiniranim vremenima držao Rossi. U kvalifikacijama je odvozio gotovo identično vrijeme što mu je bilo dovoljno samo za četvrto startno mjesto. I na prva tri su se smjestile Yamahe: Vinales, Morbidelli i Quartararo.

Startali su najbolje Morbidelli i Rossi koji su već u prvom krugu napravili malu prednost ispred Millera a zatim i Vinalesa i Quartarara. S dodatnim malim odmakom smjestila se se dva Suzukija, Rins i Mir koji su svakim krugom smanjivali prednost.

Prva promjena u poretku dogodila se Quartararovim prolaskom Vinalesa u osmom krugu, međutim već nekoliko zavoja kasnije Francuz je pao nakon što mu je pustila prednja guma. Vinalesa je krug kasnije prošao Rins a uskoro je napao i Bagnaia te izuzetno lako prošao. U međuvremenu je Morbidelli odmaknuo Rossiju na oko pola sekunde ali je Rossi barem zadržao prednost u odnosu na Millera.

U 14. krugu su Rins i Bagnaia prošli Millera, slijedeća meta bio im je Rossi za što je trebalo nadoknaditi oko 1.6 sekundi međutim već tri kruga kasnije prednost je pala na nešto više od sekunde. Sedam krugova do kraja Bagnaia je prošao Rossija u borbi za drugo mjesto. Uslijedili su napadi Rinsa koji nikako nije uspijevao proći pa im se u grupi pridružio i Mir. Zanimljivo, svi zajedno su se sve više približavali Bagnai koji je očito bio u krizi ali snagom Ducatija nije dozvolio gubitak drugog mjesta.

Pri ulasku u zadnji krug Mir je prošao Rinsa ali nekoliko zavoja kasnije i Rossija kojem je u oduzeo mogućnost 200-tog penjanja na podij. Ostvarena je prva i izuzetno nadmoćna pobjeda Morbidellija koja ga čini petim pobjednikom u ovoj vrlo neizvjesnoj sezoni. Nastavak prvenstva vozi se istoj stazi za tjedan dana.

Prethodni članakMoto centar PRO MOTO R. novi zastupnik MV Aguste
Sljedeći članakWSBK – Barcelona 2020