WSBK – Barcelona 2020

Johnny Rea odvozio je najbrži krug od 1.41.619 na kvalifikacijama uoči velike nagrade Catalunyje. Uz njega su iz prvog reda startali Razgatlioglu i Bautista dok je najbrži Ducati bio Rinaldijev na šestom startnom mjestu, odmah ispred Reddinga.

Niti u u prvoj utrci Rea ništa nije prepustio slučaju, vodio je cijelu utrku i na kraju uvjerljivo pobijedio. Drugi je bio Redding koji se nakon gužve u početnim krugovima zadržao na trećem mjestu do oko pola utrke kada se probio do drugog mjesta gdje je stvorio i držao prednost oko 1,5 sekundi ispred Rinaldija. Talijan je do tada bio na drugom mjestu međutim tri kruga prije kraja podij mu je uzeo Davies nakon borbe s vd Markom. Rinaldija, koji je potpuno ostao bez guma, u predzadnjem krugu uspjeli su proći vd Mark, Bautista i Razgatlioglu te je na kraju završio sedmi. Ponovno je najatraktivniju vožnju pokazao Davies no stvarno je teško shvatiti zašto nikako ne uspijeva na kvalifikacijama napraviti dobar krug i time probati osigurati borbu za vrh.

Na warm up-u uoči Superpole utrke Razgatlioglu je pao nakon highside-a u 13. zavoju pri čemu je došlo je do ozlijede prsnog koša i noge te je prebačem u bolnicu na daljnje pretrage.

Vrlo sličan scenarij u utrci je dočekao Bautistu i to u trenutku kada je vodio utrku. Srećom Rea i vd Mark koji su bili odmah iza njega uspjeli su ga izbjeći. Nizozemac se tada počeo odvajati i uvjerljivo pobjedio, prvi puta ove sezone. Rea je zadržao drugo mjesto a do podija je došao i Loris Baz. Iza njih je završio Davies koji se borio sa sve boljim Gerloffom. Ukupno gledajući, ova kratka utrka bila je vrlo uspješna za Yamahe pa je ostalo vidjeti mogu li slično pokazati i u popodnevnoj, drugoj WSBK utrci.

Drugu utrku poveo je vd Mark međutim vrlo brzo ga je stigao Rinaldi a u trećem krugu na vrh poretka probio se Davies. Rea je tada bio na petom mjestu, iza Gerloffa. Redding je pratio Reu na šestom mjestu sa zaostatkom od oko pola sekunde.

Daviesova prednost u osmom krugu iznosila je pola sekunde ali ga je stizao Gerloff. Mladi Amerikanac prije toga prestigao je Rinaldija i vd Marka. I taman kad je krenuo smaniivati prednost, dozvolio je vd Marku da vrati drugo mjesto. Rea je do tada također poboljšao plasman za jednu poziciju ali je još uvijek kasnio sekundu do podija.

Vd Mark je u desetom krugu na kratko poveo utrku što je Davies vrlo brzo vratio. Rinaldi je također vratio četvrto mjesto u dvoboju s Reom. Nakon toga do kraja utrke više nije bio promjena u poretku. Daviesu je ovo prva pobjeda nakon dugo vremena, Gerloffu prvi podij u WSBK karijeri dok je Rea u ukupnom poretku povećao prednost uoči pretposljednjeg WSBK vikenda za dva tjedna u Francuskoj.

Prethodni članakMotoGP – Misano GP San Marino 2020
Sljedeći članakMotoGP – VN Emilia Romagna 2020