Sport — 02 lipnja 2019 -

Još jedan Pole position za Marqueza upisan je i u Mugellu, ovaj put ispred Quartarara i Petruccija. Nisu se ostali pretendenti na postolje posebno iskazali prva dva dana ali svejedno nedjeljna utrka nosi svoje uzbuđenje. Tako je i bilo. 

Nakon početne gužve i brojnih napada, Doviziso je vodio ispred Petruccija. Millera i Marqueza. Miller je nakon toga napravio grešku ubog koje je izgubio dvije pozicije. Tad je krenuo i Rins koji je u jednom trenutku i vodio ali je Dovi vratio prvo mjesto. U toj fazi utrke Rossi je odvozio najbrži krug ali među zadnjima s obzirom da je zajedno s Mirom izletio sa staze i pri povratku se vratio na zadnje mjesto. Nažalost, nedugo nakon najbržeg kruga Rossi je u devetom zavoju izgubio prednji kraj, pao i odustao. Nakon katastrofalnih kvalifikacija i pada bio je to vikend za zaborav.

Uslijedilo je dosta promjena u vodećoj grupi i svi su se pripremali za, kako je izgledalo, vrlo napetu završnicu. Petrucci je nakon prelaska u vodstvo ispred Dovija i Marqueza napravio malu prednost. Rins, Miller i Crutch su također bili vrlo blizu. Također i Bagnaia koji je krug kasnije napravio grešku i pao. Osam krugova prije kraja pao je i Miller tako da su u vodećoj grupi ostala četiri vozača.

U zadnjih pet krugova ušlo se poretkom Petrucci, Dovizioso, Marquez, Rins. Upravo tada je na kočenju u prvi zavoj Dovi vratio drugo mjesto nakon što je izgurao Marqueza. Na isti način, krug kasnije prošao je i Petruccija ali pola kruga kasnije Petrucci je vratio vodstvo. Zanimljiva je bila i borba za šesto mjesto između Cructhlowa i Vinalesa u kojoj je deblji kraj izvukao Englez. Iznenađujući peti bio je Nakagami.

Drama je počela u predzadnjem kurugu, Marquez je na ciljnoj prešao oba Ducatija i dobro ušao u prvi zavoj ali nakon toga je došlo do kontakta  između Marqueza i Dovija u kojem se Petrucci s unutarnje strane vratio na prvo mjesto. Pokušavali su Marquez i Dovi napasti ali nije bilo više vremena te je Danilo Petrucci na Ducatiju u Mugellu upisao svoju prvu i najvažniju pobjedu u MotoGP karijeri. Nastavak prvenstva slijedi za dva tjedna u Barceloni.

Share

Povezane novosti

Dovi i Petrux

Dovi i Petrux

25 lipnja, 2020
Novi kalendar MotoGP 2020

Novi kalendar MotoGP 2020

06 ožujka, 2020
Australia WSBK test

Australia WSBK test

25 veljače, 2020
Qatar test MotoGP 2020

Qatar test MotoGP 2020

25 veljače, 2020
Predstavljen Yamaha WSBK team
WSBK – Jerez, test 2020

WSBK – Jerez, test 2020

24 siječnja, 2020

About Author

mate